Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 24.12.2019

  ПАЛИЛУЛА ПРОМОВИШЕ ДВАНАЕСТ ГОДИНА УСПЕШНЕ УЧЕНИКЕ И СТУДЕНТЕ

  По традицији Градска општина Палилула-Ниш, ДВАНАЕСТ година за редом, промовише КАЛЕНДАР са фотографијама најбољих ученика и студената, који се школују у образовним установама на територији општине Палилула. Промoција и уручење КАЛЕНДАРА за 2020.годину „НАЈБОЉИ МЕЂУ НАЈБОЉИМА“ у општини Палилула, обављено је 24.децембра у Нишком културном центру.

  Градска општина Палилула, у својој Стратегији развоја значајан простор је посветила повезивању образовања, науке и локалне самоуправе, Наша активност је усмерена пре свега на унапређењу и реформисању рада у основним и средњим школама и на факултетима са подручја Палилуле, едукацији и усавршавању запослених и незапослених кадрова, неговању научног подмлатка, размени научних и стручних информација.

  НАЈБОЉИ су овде данас са нама, али и на страницама нашег КАЛЕНДАРА за 2020. Фотографије су настале у аутентичном амбијенту наше Палилуле и дело су Драгана Живковића, тв сниматеља и уметничког фотографа, истакао је у поздравној речи председник општине Александар Ждрале. Након позивног конкурса добили смо имена 200 најбољих ученика и студента. Предлог су доставила ТРИ факултета, ТРИ средње школе, ДВЕ специјалне школе и СЕДАМ основних школа које раде на територији општине Палилула, нагласио је председник општине Палилула.

  Након уручења календара Александар Ждрале је честитао предстојеће Новогодишње и Божићне празнике најбољим ученицима, студентима али и професорима-директорима школа и деканима факултета, и пожелео пуно успеха у образовању и животу и успешну сарадњу. (Д.Видојковић)