Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 04.11.2021

  ПАЛИЛУЛА-ПИРДОП. ЈАЧАЊЕ ВЕЗА ИЗМЕЂУ ЛОКАЛНИХ ЗАЈЕДНИЦА У РЕГИОНУ

  ПАЛИЛУЛА-ПИРДОП. ЈАЧАЊЕ ВЕЗА ИЗМЕЂУ ЛОКАЛНИХ ЗАЈЕДНИЦА У РЕГИОНУ

  Градска општина Палилула Ниш у партнерству са општином Пирдоп У Републици Бугарској организовала је 4.новембра у сали хотела Тами Ресиденце у Нишу округли сто на тему „постојеће стање и унапређење квалитета земљишта, ваздуха и воде у прекограничном регону“. Ово је једна од активности пројектних тимова две партнерске општине, на пројекту „Заједничке иницијативе за заштиту природе кроз побољшање квалитета ваздуха, земљишта и воде у прекограничном региону“, који се ко-финансира у оквиру ЕУ Интерег ИПА Програма Прекограничне сарадње Бугарска – Србија, истакао је Братислав Вучковић, председник општине Палилула, У раду округлог стола учествовала је делегација партнерске општине Пирдоп у Републици Бугарској, пројектни тимови две општине, представници Градске општине Палилула, градског већа Града Ниша и ЈКП Медијане.

  Учеснике скупа поздравили су Братислав Вучковић, председник Гтрадске општине Палилула и Ангел Геров, градоначелник општине Пирдоп. О циљевима пројекта, активностима и очекиваним резултатима говорио је Костадин Костадинов, руководилац пројекта. О спровођењу пројекта у општини Палилула учеснике округлог стола је упознао Бојан Теофиловић. Члан градског Већа у Нишу Ненад Станковић, поздравио је присутне у име градоначелнице Града Ниша Драгане Сотоировски а затим је говорио о искуствима Града Ниша у области ванредних ситуација. О проблемима у области заштите животне средине у граду говорила је Ирена Стаменковић, заменик директора ЈКП Медијана, а о стању животне средине у општини Палилула Војкан Тричковић. Гости из општине Пирдоп саопштили су своја искуства из области обухваћене пројектом.

  На питање шта прекогранични пројекти значе за општину Палилула, Братислав Вучковић, председник општине истакао је; „Програми Interreg-IPA CBS EU, Bugarska-Srbija дали су нам могућност да унапредимо везе између локалних заједница, јачамо културну, социјалну и економску сарадњу, наравно и да промовишемо потенцијале општине Палилула у Региону. Остварили смо партнерства и пројекте са бугарским градовима Своге, Ћустендил, Бобов дол, Ихтиман, Ботевград, Берковица, Пирдоп. Захваљујући овим пројектима, уз подршку ЕУ, грађани општине Палилула добили су нове спортске терене, уређене парковне површине, мали привредници могућност да унапреде производњу. (Фотографије/Драган Видојковић)

  НТВ. ПАЛИЛУЛА-ПИРДОП. ЈАЧАЊЕ ВЕЗА ИЗМЕЂУ ЛОКАЛНИХ ЗАЈЕДНИЦА У РЕГИОНУ