Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 05.05.2016

  ОТВОРЕНА ПОШТА У НАСЕЉУ ДЕЛИЈСКИ ВИС

  ОТВОРЕНА ПОШТА У НАСЕЉУ ДЕЛИЈСКИ ВИС

  У новоотвореној пошти у насељу “Делијски Вис” у Градској општини Палилула грађани ће моћи да обаве све поштанске и услуге платног промета. Директор ЈП Пошта Србије Милан Кркобабић и председник ГО Палилула Бобан Џунић најавили су, на свечаности поводом почетка рада ове пословнице поште, ширење мреже у пружању услуга грађанима и у другим већим насељима општине.

  Становници највећег насеља у општини Палилула „Делијски Вис” моћи ће од понедељка до петка, у времену од 09 до 16 сати, да остваре све услуге које пружа Пошта Србије.

  Директор Милан Кркобабић је нагласио да је циљ овог јавног предузећа да се приближи и буде на услузи свим грађанима. Нова пословница поште налази се у улици “Марина Држића” и деветнаеста је пословница коју Пошта Србије отвара у оквиру акције „52 поште за 52 недеље“ у сарадњи са локалним самоуправама. Кркобабић је рекао да ће Пошта Србије наставити да отвара поштанске пословнице јер настоји да буде присутна у сваком већем месту како би грађани могли да што лакше обаве неке основне послове, да приме пензију, или плате рачуне.

  Пословница поште је отворена у простору који је по захтеву општине Палилула, Град Ниш уступио Пошти Србије и налази се поред здравствене амбуланте и месне канцеларије. Ми ослушкујемо потребе грађана, истакао је Бобан Џунић, председник општине Палилула и стварамо услове да се у општини Палилула квалитетније живи. Ова активност је потврда да руководство општине испуњава све оно што је обећало грађанима.

  Директор Поште Србије изјавио је у Нишу да ово јавно предузеће припрема отварање поштанске банке. „Број поштанских испостава који ће се ускоро изједначити са бројем експозитура свих пословних банака у Србији даје нам нову обавезу да отворимо поштанску банку“, Отварање поштанске банке, по речима Кркобабића омогућиће, између осталог, да надокнада од 45 динара коју грађани плаћају приликом уплата у пошти, буде знатно нижа.(Д.Видојковић)