Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 24.06.2016

  ОТВОРЕНА ПОСЛОВНИЦА ПОШТЕ У ГАБРОВЦУ

  ОТВОРЕНА ПОСЛОВНИЦА ПОШТЕ У ГАБРОВЦУ

  Становници села Габровац у нишкој Градској општини Палилула, добили су испоставу поште. Ово је 26.пословница поште, у оквиру друштвено-одговорне акције „52 поште за 52 недеље“ Јавног предузећа „Пошта Србије“ и друга у оквиру активности руководства општине Палилула на побољшању квалитета живота становника у насељима општине. Поштанску пословницу, са интернет кутком као посебним даром “Поште Србије”, на употребу је предао Милан Кркобабић, директор Јавног предузећа „Пошта Србије”, у присуству Бобана Џунића, председника Градске општине Палилула и бројних званица, мештана, предсетавника медија.

  Овим поводом, директор ЈП „Поште Србије“ Милан Кркобабић, истакао је да отварање нове поштанске испоставе није велики корак, али јесте за 2.000 становника Габровца који више неће морати да одлазе у Ниш како би платили рачуне. „Пошта Србије наставиће да отвара поштанске испоставе широм Србије, све док не покрије целу територију земље. Ни један битан кутак неће остати без поште“, истакао је Кркобабић. Он је подсетио да је предузеће „Пошта Србије“ прошлу годину завршило као најуспешније јавно предузеће у земљи, са више од три милијарде нето добити. Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула, која је и покренула иницијативу за отварање пословнице у Габровцу, захвалио је руководству “Поште Србије” што ослушкује потребе грађана. „Посебно ценим људе попут Милана Кркобабића који је човек из народа, који зна шта народу треба и који поштује договор. За непуних месец дана је отворена још једну пошту у насељу на територији града Ниша. Надам се да ћемо у наредном периоду отворити испоставу пошту и у највећем селу овог краја – у Лалинцу“, истакао је Џунић.

  Отварање нове поштанске испоставе, која ће имати поштански број 18106, добра је вест не само за више од 2.000 мештана Габровца, Вукманова и Бербатова, него и за привреднике тог краја, јер сада могу да очекују олакшано пословање и да се, уз уштеду времена и новца, потпуно посвете својој примарној делатности. Тако су и први корисници услуга били потписници уговора у склопу промотивне акције „Пост-експрес за 99 динара” – предузетник „Сатва транс” и Основна школа „Бранко Радичевић”.

  Поштанска пословница у овом живописном насељу у подножју планине Селичевице уређена је и опремљена стандардизованим поштанским средствима и рачунарски повезана. Корисницима су на шалтеру доступне поштанске и платне услуге највишег квалитета по најнижој цени сваког радног дана од 8 до 11 часова, а потом поштански радник излази на доставу. Нова поштанска испостава, захваљукући Пошти Србије одговор је овог јавног предузећа на изазове тржишта и доприноси да српска села и приградска насеља у свим областима живота добију неограничен приступ квалитетној услузи и јавним добрима. Д.Видојковић, ЕКОполис