Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 20.10.2017

  ОТВОРЕН „СЕНЗОРНИ ПАРК“ У СПЕЦИЈАЛНОЈ ШКОЛИ „БУБАЊ“

  ОТВОРЕН „СЕНЗОРНИ ПАРК“ У СПЕЦИЈАЛНОЈ ШКОЛИ „БУБАЊ“

  У Специјалној школи са домом ученика „Бубањ“, која ради на територији Градске општине Палилула у Нишу, свечано је отворен Сензорни парк. Пресецањем траке, помоћник министра за науку, Никола Танић, у присуству председника општине Палилула Александра Ждралета и директорке Специјалне школе Снежане Чарапић, означио је почетак рада летње учионице која ће бити у функцији рехабилитације деце са сметњама у развоју. За ову инвестицију издвојено је око 2 милиона динара.

  Овом свечану чину, присуствали су родитељи и ученици Специјалне школе, делегација Министарства просвете, науке и технолошког развоја са помоћником министра за ученички и студентски стандард Љубишом Антонијевићем, представници јавних предузећа и установа, представници Градске општине Палилула на челу са председником Општине Александром Ждралетом и председницом Скупштине Адрианом Анастасов, начелница за образовање Управе Града Ниша Марина Костић.

  На почетку свечаности присутнима су се обратили начелник Школске управе Ниш, Драган Гејо и министар за науку, Никола Танић. Директорка Специјалне школе са домом ученика „Бубањ, Снежане Чарапић у поздравној речи присутним званицама истакла је значај отварања Сензорног парка који ће бити у функцији да олакша рехабилитацију и образовање деце, посебно када је у питању аутизам, ментална сметња, сметња на екстремитетима или су деца глува или наглува. За сваку од ових сметњи у парку постоји сегмент који подстиче баш оно чуло које је детету потребно, нагласила је директорка Чарапић. Овај сензорни парк је једини те врсте у региону. Осим подршке Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Града Ниша-Градске општине Палилула, реализација пројекта је остварена и уз подршку појединаца, удружења и друштвено одговорних компанија.

  На овој свечаности наступили су хор Грација са диригентом мр Сузаном Петровић и познати нишки и српски кантаутор Оливер Катић. Специјалну школу „Бубањ“ данас похађа 220 ученика, свих узраста, од предшколског до средњег стручног образовања из свих крајева овог региона.(текст-фотографије Д.Видојковић)

  ТВ ЗОНАплус – СЕНЗОРНИ ПАРК