Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 25.04.2018

  ОТВОРЕН НОВИ ПРОИЗВОДНИ ПОГОД КОМПАНИЈЕ „ЛЕОНИ“ У НИШУ

  ОТВОРЕН НОВИ ПРОИЗВОДНИ ПОГОД КОМПАНИЈЕ „ЛЕОНИ“ У НИШУ

  Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је 25.априла отварању новог производног погона немачке компаније „Леони“ у Нишу. „Много смо фабрика довели, али мора да их буде још више“, истакао је председник Србије и поручио да за Нишавски, Пиротски, Топлички, Јабланички и Пчињски округ мора још много тога да се уради.

  „Ви сте ти који сте својим избором омогућили Србији да иде напред, Нишу да иде напред“, рекао је председник Вучић и нагласио да је само захваљујући људима, њиховом раду, напорима и стрпљењу, Ниш данас град будућности. Председник Вучић се у фабрици састао са руководством „Леонија“, а затим обишао погон и разговарао са запосленима. „Леони је донео преданост, знање и све оно што је Србија почела да примењује. Сва величина потребна за даљи напредак налази се у нама и морамо да је активирамо и да наставимо да радимо на начин који ће задивити свакога“, поручио је том приликом председник Вучић. Нови погон фабрике „Леони“ има око 20.000 квадрата, у њега је уложено око 22 милиона евра и требало би да обезбеди посао за 1.125 радника.

  „Леони“ је само у прошлој години имао приход од 4,9 милијарди евра од продаје, док је у Србији у 2017. остварио извоз у вредности од 145 милиона евра и налази се на листи 10 највећих извозника у Србији за протеклу годину. Вредност досадашњих инвестиција у Србији ове компаније износи 75 милиона евра, а до сада су запослили више од 6.000 радника у нашој земљи. Када следеће године заврше изградњу нове фабрике у Краљеву, „Леони“ ће постати највећи послодавац у Србији, са више од 11.000 запослених. „Данас видите како се оно што смо обећали остварује“, изјавио је председник Вучић приликом обиласка новог производног погона. (Фотографије Драган Видојковић, ЕКОполис)

  РТВ Белaми-Отворен нови погон фабрике Леони