Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 28.06.2021

  ОТПОЧЕЛЕ ПРИПРЕМЕ 7.МОРАВСКЕ РЕГАТЕ

  ОТПОЧЕЛЕ ПРИПРЕМЕ 7.МОРАВСКЕ РЕГАТЕ

  У циљу подршке активностима удржења грађана и унапређења сарадње у области спортско рекреативних програма и заштите животне средине, Градска општина Палилула у сарадњи са САФАРИ клубом Ниш, Удружењем рекреативних риболоваца «ЕКО ФИШИНГ», реализоваће 17.јула спортско-рекреативни програм 7. МОРАВСКА РЕГАТА -„УЧИТЕЉ ВИДЕН ЈОВАНОВИЋ“ 2021`.

  Овим поводом председник Градске општине Палилула Братислав Вучковић, одражао је 28.јуна састанак са представницима организација. МОРАВСКА РЕГАТА – која носи назив „УЧИТЕЉ ВИДЕН ЈОВАНОВИЋ“ је рекреативно-спортска манифестација установљена 2014.године у Градској општини Палилула одржава се на Јужној Морави. Има за циљ да прикаже вештине и спретност учесника, које захтева рафтинг као екстремни спорт, да промовише здрав начин живота, лепоте Јужне Мораве и активности заштите животне средине.

  Организује се у складу са одређеним правилима у спомен на учитеља Видена Јовановића из ОШ “Бранко Миљковић“ у Нишу који се утопио на Власинском језеру (пре 25.година) заједно са учеником Младеном Пејчићем, кога је покушао да спаси из вртлога. (ЕКОполис, Д.Видојковић)