Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 01.06.2016

  ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА НАЈАВИЛА ПРОГРАМ „ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ 2016“

  ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА НАЈАВИЛА ПРОГРАМ „ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ 2016“

  Традиционална манифестација у култури „Палилулско вече“, коју у Данима „Св цара Константина и царице Јелене“ организује Градска општина Палилула – Ниш, под називом „У срцу Палилуле“, биће одржана 3.јуна на платоу поред Палилулске рампе. Свечано отварање заказано је за 20:30 сати. када ће се окупљеној публици обратити Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула а очекује се и Епископ рашко-призренски г.Теодосије, администратор упражњене Епархије нишке.

  По речима председника Џунића, на конференцији за новинаре у Медиа реформ центру, програм ће отпочети у 19.сати и трајаће до иза поноћи. „Ослањамо се на домаће снаге, а имаћемо и специјалне госте програма. И путем ове манифестације промовишемо наш социо-хуманитарни програм „Помозимо нашој деци“ у циљу подршке малишанима са тешким оболењима и сметњама у развоју. О Програму, који Градска општина Палилула припрема за „Палилуско вече“ и пратећим манифестацијама, сарадњи са и бројним организацијама и установама, у данима градске славе „Св.цар Константин и царица Јелена“, на конференцији за новинаре, говорили су и диригентица и уметнички руководилац ХОРА „Грација“ Мр Сузана Петровић и Дејан Стојиљковић, “Ла Цампанелла“. У оквиру „вечери нишког мерака“, духовне и староградске музике наступиће: „ДЈ Јохнy“, ансамбл „МОЗАИК, Црквено играчки ансамбл “Бранко“, КУД „Абрашевић“, Етно група „Нишко Зоне“, Стефан Симоновић, тенор и Марија Ђорђевић, сопран, Војни оркестар Ниш, Мешовити хор „Учитељска лира“, ХОР „Грација“,Живорад Исаковић – ЧОКАЛИЈА. Специјални гости Палилулске вечери биће „НИНО БЕНД“ и Јелена Маринков а затим ће до поноћи наступати група “Ла Цампанелла“ и Дејан Стојиљковић.

  Као пратеће активности, које се одржавају под покровитељствм општине Палилула, претходе манифестацији и настављају током следеће недеље, председник Џунић је најавио 14.Годишњу изложбу уметника Мултимедијалног удружења „Цар Константин“- Ниш, која ће бити отворена у Галерији НКЦ, у четвртак 2.јуна у 17 сати. Од 3.-5.јуна у организацији КК»Нониус» и Одреда извиђача Ђука Динић, на Бубњу се одржава СПОРТСКИ КАМП МЛАДИХ – ПРИРОДНО НА БУБЊУ. У Сали биоскопа КУПИНА, у суботу 4. јуна, у 18,30 сати, почеће 13. „ЕКОПОЛИС фест“-Међународна смотра еколошког и археолошког филма. “ До 9.јуна биће приказано 26. еколошких и археолошких филмова из пет земаља. Значајна подршка смотри долази и од Гете Института и Италијанског института за културу.

  Ове године, у оквиру ауторске вечери еколошког филма, биће приказани филмови мр Оливера Фојкара из Покрајинскох завода за заштиту природе у Новом Саду. Председник општине Палилула најавио је и одржавање Рекреативно-спортске манифестације ТРЕЋЕ МОРАВСКЕ РЕГАТЕ – „УЧИТЕЉ ВИДЕН ЈОВАНОВИЋ“ 2016 која је установљена 2014. године у Градској општини Палилула и одржава се на Јужној Морави. Има за циљ да прикаже вештине и спретност учесника, које захтева рафтинг као екстремни спорт, да промовише здрав начин живота, лепоте Јужне Мораве и активности заштите животне средине. Организује се у спомен на учитеља Видена Јовановића из ОШ “Бранко Миљковић“ у Нишу који се утопио спашавајући ученике на Власинском језеру. Овогодишња трећа Моравска регата, кренуће из Клисуре, општина Дољевац, а завршава у Лалинцу, нагласио је Џунић и додао да Градска општина Палилула ову регату организује у сарадњи са Сафари клубом и уз помоћ извиђача, рониоца. (Д.Видојковић)