Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 12.04.2021

  ОПШТИНА АЕРОДРОМ СЕ ПОБРАТИМИЛА СА ОПШТИНОМ ПАЛИЛУЛА У НИШУ

  ОПШТИНА АЕРОДРОМ СЕ ПОБРАТИМИЛА СА ОПШТИНОМ ПАЛИЛУЛА У НИШУ

  Градоначелници општине Аеродром и градске општине Палилула из Ниша Златко Марин и Братислав Вучковић данас су (12.априла), на 16. рођендан Аеродрома, потписали Повељу о међусобном пријатељству две општине у присуству градоначелнице Ниша, Драгане Сотировски, која је предводила српску делегацију.

  „Веома сам задовољан што могу да кажем да смо данас формализовали сарадњу коју смо недавно започели са нашом пријатељском општином Палилула. „На тај начин отворили смо нове могућности за развој европског пута“, рекао је градоначелник Марин.

  Братимљење је поздравио и његов колега са Палилуле, председник Вучковић, који је рекао да „прве комшије треба да сарађују, посебно на пољу решавања еколошких проблема, ради размене искустава у раду влада на постизању европске агенде и посебно приликом конкурисања у европским фондовима “.

  Двојица градоначелника истакли су да је у заједничком интересу да се подстакне и индивидуална свест и добра воља која ће помоћи у развоју културних, пријатељских и економских веза.

  Српска делегација, у којој су били представници македонске мањине, састала се и са неким члановима Српског културно-информативног центра „Спона“ из Скопља, где су разговарали о сарадњи културних центара Скопља и Ниша и могућим будућим пројектима. Предложено је да деца која у школи уче српски као изборни предмет посете вршњаке на Палилули у Нишу. (Инсајдер, 12.април 2021, in Македонија, приредио Д.В.)