Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 20.10.2016

  ОКТОБАРСКИ СУСРЕТИ У СОЦИЈАЛНОЈ ЗАШТИТИ 2016.

  ОКТОБАРСКИ СУСРЕТИ У СОЦИЈАЛНОЈ ЗАШТИТИ 2016.

  „Изазови одрастања у свету савремених технологија“ велики су, а посебну улогу у контроли требало би да имају родитељи, оцењено је на 22. Октобарским сусретима у социјалној заштити, одржаним у Нишу у организацији Центра за социјални рад Свети Сава.

  На традиционалним Октобарским сусретима у Нишу окупило се много радника социјалне заштите из Србије, али и земаља региона. У ери савремене технологије и њеног утицаја на младе препознали смо да је ова тема јако актуелна и овде ћемо покушати да дамо одговоре како професионалци у области социјалне заштите могу своје моделе рада са клијентима моделирају у односу на савремене трендове који су постали интегративни део тог постиндустријског друштва, изјавио је директор Зоран Јовић.

  Градоначелник Ниша Дарко Булатовић каже да су у локалној самоуправи свесни изазова савремених технологија, а самим тим и спремни да помогну. Ни у земљама окружења није другачија ситуација. Родитељи нису баш упућени у опасности које вребају са интернета и треба их у то упутити, изјавила је Миа Роје са Поликлинике за заштиту дјеце града Загреба. Последице нису безазлене и зато је важно стално говорити о превентиви.Очигледно је да се ради о комплексном проблему за чије решавање је неопходна координација и учешће многобројних релевантних фактора, сагласни су стручњаци. У раду овог скупа учествовали су и Александар Ждрале, председник Градске општине Палилула и Адриана Анастасов, председница Скупштине.(ЕКОполис)