Gradska opstina Palilula

  • ОБЈАВЉЕНО 13.05.2020

    ОДВОЗ КАБАСТОГ ОТПАДА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛA – СВАКЕ СРЕДЕ ДО КРАЈА ОКТОБРА

    Одвоз кабастог отпада је бесплатан за све грађане Ниша, а акција ће се одвијати по одређеном распореду у свакој општини. Грађани који желе да се пријаве за одвоз кабастог отпада могу то учинити путем телефона 018/ 250-125 и 0800018002. Кабасти отпад (стари намештај, кревети, фотеље, душеци, ормани и други делови намештаја) који више није у употреби или је сувишан, грађани износе испред куће или испред стамбене зграде, а радници ЈКП „Медиана“ долазе на кућну адресу, утоварају у камион и одвозе на градску депонију и то без надокнаде. Уколико буде потребно одредиће ће се још по који дан више за неку од градских општина у зависности од броја становника, истакао је Драгослав Павловић, директор ЈКП „Медиана“.

    Због ванредног стања и ванредне ситуације одвоз кабастог отпада биће организован, поред пролећне и јесење акције и током лета. Распоред одвоза кабастог отпада јеодређен по општинама.

    У Градској општини Палилула прикупљање и одвоз кабастог отпада одвијаће се средом. За бесплатан одвоз кабастог отпада потребно је да позовите и пријавите се на бројеве телефона 018/ 250 -125 и 0800018002. „Надамо се да ће се грађани општине Палилула активно укључити у ову акцију и ослободити кабастог отпада и да ће се на тај начин побољшати стање наше животне средине, нагласио је председник општине Палилула Александар Ждрале. Сектор „Зеленило“–ЈКП„Медиана“ уређује и чисти зелене површине у парковима, као и просторе поред спортских терена и на отвореном. У парковима се, поред кошења траве, орезивања растиња, сади цвеће и друге саднице. Чисти и уређује се зелени појас уз коловоз и друге зелене површине, према плану јавног комуналног предузећа. Уколико примете да нека зелена површина није уређена, можете нас контактирати и пријавити на телефон општине Палилула 018/290-608 и 290-605, као и ЈКП „Медиана“.