Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 01.12.2021

  ОДРЖАНА ТРИБИНА И ПРЕЗЕНТАЦИЈА ПРОЈЕКТА „ПЛАНИРАЈМО ЗАЈЕДНО“

  ОДРЖАНА ТРИБИНА И ПРЕЗЕНТАЦИЈА ПРОЈЕКТА „ПЛАНИРАЈМО ЗАЈЕДНО“

  „Одрживи урбани развој – планирајмо заједно“ назив је трибине коју је у сали Нишког културног центра, 1.децембра, организовала Градска општина Палилула у Нишу. По речима организатора, основни циљ ове активности је да грађани градске општине Палилула буду активнији на указивању проблема у својој околини и иницирању предлага за будући развој.

  „Једна од најзначајнијих тема за развој града-општине свакако је планирање. У томе је веома важна улога грађана који морају да схвате да имају право да предлажу решења доносиоцима одлука. Донете одлуке се не могу мењати јер су већ плански усвојене у документацији, истакао је у уводној речи председник Градске општине Палилула, Братислав Вучковић. „Данашњи дан смо искористили да са нашим пријатељима из Београда, представимо пројекат „Планирамо заједно“. Нашим учешћем приказали смо како замишљамо нашу Палилулу у будућности, како замишљамо развој нашег Града у будућности. Придружили су нам се и представницуи ЈП Завод за урбанизам, који су својим искуством и досадашњом праксом дали посебан допринос разговору, каже председник општине Палилула.

  „Циљ данашње трибине је партиципација грађана и њихово активно учешће у доношењу планске документације, посебно када се односе на планове детаљних регулација, на саобраћајну инфраструктуру, не и на блокове који се односе на становање“, нагласио је Милан Аврамовић секретар Удружења грађана локалне самоорганизације. Удружење грађана је финансирало овај пројекат. Донатор реализације пројекта је Министратво грађевинарства, инфраструктуре и саобраћаја које је упутило јавни позив свим удружењима да учествују у одрживом урбаном развоју и имплементирају агенде која је буџетирана у 2021. години за спровођење таквих активности.

  Трибина је организована уз подршку Министарства грађевинарства, инфраструктуре и саобраћаја и Удружења грађана „Локална самоорганизација“ Београд (Д.Видојковић, ЕКОполис)