Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 01.03.2018

  ОДРЖАНА ОМЛАДИНСКА КОНФЕРЕНЦИЈА „СНАГА МЛАДИХ ЛИДЕРА“

  ОДРЖАНА ОМЛАДИНСКА КОНФЕРЕНЦИЈА „СНАГА МЛАДИХ ЛИДЕРА“

  У Скупштини града Београда, у организацији младих „Уједињена Србија”, одржана је конференција „Снага младих лидера”, Члан Градског већа Београда и председник градског Савета за запошљавање Драгомир Петронијевић отворио је овај скуп који је окупио око педесет представника омладинских организација из целе Србије, У име Канцеларије за младе Градске општине Палилула, учесник Конференције био је Филип Цветковић. Отварајући скуп, Драгомир Петронијевић истакао је да је један од основних задатака конференције да властима укаже на то шта могу да ураде заједно са омладинским и студентским организацијама како на нивоу Београда тако и целе Србије.

  “Пројекти који су се догодили у последње четири године у Граду Београду, десили су се управо зато што смо слушали вас, младе, и спроводили ваше идеје у живот. Наш посао је да вам будемо сервис и да заједнички нађемо начин да одређену идеју спроведемо у дело, попут Центра за развој каријере на Универзитету у Приштини, са привременим седиштем у Косовској Митровици. То се догодило тако што су студенти били у посети Београду, када смо им презентовали наш Научно-технолошки парк у коме ради 500 младих инжењера, 61 компанија и 32 старт-ап предузећа, истакао је Петронијевић. Он је додао да је важно да млади људи почну да се баве креативним стварима, да критикују, али и да дају предлоге за решење проблема. „Важно да се млади умрежавају, јер интернет даје могућност свима да повезани послују из своје земље са иностранством и тако праве додату вредност. Радите на Развијајте своја знања и вештине јер ћете тако доносити конструктивна решења.

  Будућност је на вама јер ћете управо ви бити једног дана на челу земље. Стварајте услове да млади и креативни људи остају у својој земљи – навео је Петронијевић. Конференција „Снага младих лидера” организовљана је пету годину заредом. Током овогодишњег заседања млади су на панелима разговарали о омладинском активизму и разменили мишљења о методама и начинима за боље умрежавање младих. „Уједињена Србија“ је невладина омладинска организација која је 2008. године потекла на Факултету безбедности, Универзитета у Београду, са циљем да помаже људима који су остали да живе на простору Јужне српске покрајине. Од оснивања бави се хуманитарним радом, едукацијом, волонтирањем, развојем омладинске политике.(Д.В)