Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 15.04.2017

  ОДРЖАНА АКЦИЈА ИЗВИЂАЧА „ВАСКРШЊЕ ЈАЈЕ“ 2017

  ОДРЖАНА АКЦИЈА ИЗВИЂАЧА „ВАСКРШЊЕ ЈАЈЕ“ 2017

  Уз традиционалну акцију ,,Васкршње јаје“, одред извиђача „Ђука Динић“ у Нишу, 26.годину за редом, окупља најмлађе чланове организације- полетарце и пчелице. Под покровитељством Градске општине Палилула, 15.априла одржано је ово такмичење. Учествовало је 14 екипа са више од 100 представника одреда извиђача.

  Најуспешнија је била eкипа „Медведи“ из одреда извиђача „Вожд Карађорђе“, друго место је освојила екипа „Врапчићи“ из одреда „Мија Станимировић“ а треће екипа „Лавови“ из одреда „Краљ Петар Први“. Учеснике и организаторе акције обишао је Александар Ждрале, председник Градске општине Палилула.

  По речима старешине одреда „Ђука Динић“ Момира Јездимировића, ове године штаб акције је уместо пехара, за прва три места, даривао саднице тује, које ће, надамо се, наши другари засадити у двориштима својих одреда. На тај начин остаће успомена на данашње дружење и успех, али и подсећање да природи треба вратити оно што од ње узимамо. У сусрет највећем хришћанском празнику Васкрсу, учимо се да у пракси остварујемо наше извиђачке завете и законе. (ЕКОполис)