Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 11.12.2019

  ОДРЖАНА 47.СКУПШТИНА СКГО-ПОТПИСАНА ТРИ МЕМОРАНДУМА И СПОРАЗУМ

  Меморандум о наставку сарадње у пружању пакета подршке у области управљања људским ресурсима у 50 градова и општина у Србији, а у оквиру пројекта „Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи“, потписан је 11. децембар на 47. Скупштини Сталне конференције градова и општина у Србији (СКГО). У име Градске општине Палилула Ниш, овај Меморандум потписао је Александар Ждрале, председник општине.

  Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић каже да ће тих 50 локалних самоуправа имати константу и континуирану експертску подршку која ће им помоћи да успоставе и унапреде систем за управљање људским ресурсима. „Тај пакет подршке је од великог значаја. Уколико желимо да наши грађани буду задовољни услугом, морамо водити рачуна о онима који пружају услугу грађанима, односно запосленима у локалним самоуправама, њиховим квалификацијама, вештинама, али и о томе колико су мотивисани, јер тај њихов учинак на радном месту утиче на рад целокупне локалне администрације и квалитет живота грађана“, рекао је Ружић. Према његовим речима, пројекат су финансијски подржале Делегација ЕУ у Србији и Савет Европе у Београду.

  Меморандум о сарадњи потписали су Министарство државне управе и локалне самоуправе, Делегација ЕУ, Мисија Савета Европе, СКГО и представници градова и општина који су корисници подршке. На 47.Скупштини СКГО потписан је и Меморандум о сарадњи у имплементацији пакета подршке у 15 градова и општина у оквиру пројекта „Унапређење доброг управљања на локалном нивоу“, који спроводи СКГО, у оквиру програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености“, а који реализује УНОПС. Такође, потписан је и Меморандум о сарадњи СКГО и Канцеларије УНИЦЕФ-а у Србији, који су потписали генерални секретар СКГО Ђорђе Станичић и директорка канцеларије УНИЦЕФ-а у Србији Ређина Де Доминићис.

  Потписан је и Споразум о сарадњи о спровођењу локалних пројеката у оквиру пројекта „Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији – Иницијативе за инклузију фаза 2“, који су потписали представници ГИЗ, СКГО и представници градова и општина који су корисници подршке. На скупштини, СКГО изабрани су нови чланови Председништва, чланови и председник Надзорног одбора, председници одбора, као и председник СКГО.(Д.В)