Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 12.02.2020

  ОДРЖАНА 26. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА

  Скупштина Градске општине Палилула, којом је председавала председница Адриана Анастасов одржана је 12.фебруара у сали Нишког културног центра. На овој 26.седници одборници су једногласно усвојили Извештај о извршењу Одлуке о буџету Градске општине Палилула за период јануар – децембар 2019. године и донели Одлуку о изменама и допунама Одлуке о буџету за 2020. годину са изменом и допуном Кадровског плана Управе Градске општине Палилула за 2020. годину.

  За део који се односи на кадровски план. известилац је била начелница Управе Градске општине Палилула, Марију Брајдић. По речима Ивана Драгишића, шефа Одсека за финансије, овом изменом и допуном Одлуке о буџету Градске општине Палилула за 2020.годину обим буџета повећан је за 11,905,895 динара и сада износи 157,164,837.00 динара. Када посматрамо приходовну страну буџета увећање бележимо на позицијама порези на доходак, добит и капиталне добитке, порези на имовину, трансфери од других нивоа власти као и пренета средства из предходне године.

  Овим повећањем буџета, како је истакао председник општине Александар Ждрале, обезбеђено је више новца за најсиромашније становнике Палилуле, за подршку рада удружења из области спорта, културе као и средства за сарадњу са Националном службом за запошљавање уз чије ће посредовање незапослена лица са територије општине моћи да заснују радни однос са неком од компанија које послују у Граду Нишу.

  На овој седници Скупштине усвојен је Извештај о раду председника Градске општине Палилула за 2019. годину, донета је Одлука о усвајању Локалног акционог плана запошљавања за 2020. годину и Одлука о усвајању Стратегије управљања људским ресурсима Градске општине Палилула. Донето је и више решења и дати одговори на одборничка питања и иницијативе.(Д.Видојковић)