Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 11.05.2019

  ОДРЖАН ФЕСТИВАЛ МЛАДИХ ПЕКАРА

  ОДРЖАН ФЕСТИВАЛ МЛАДИХ ПЕКАРА

  Први Међународни фестивал младих пекара одржан је 10. и 11. маја, у Нишу. Организатори фестивала били су Прехрамбено-хемијска школа у Нишу, чији су ученици носиоци титуле државних првака у области пекарства и Унија пекара, лидер пекарске индустрије овог дела Србије.

  Ова јединствена манифестација окупила је ученике прехрамбено-хемијских школа из Београда, Пожаревца, Зрењанина, Новог Сада и других градова Србије, али и представнике школа из Италије, Словеније, Румуније, Македоније и Аустрије и бројне привреднике и технологе. Организована је и Панел дискусија у циљу размене искуства о стању пекарства у земљама учесницама Фестивала.

  Такмичарски део младих пекара, одвијао се у четири категорије. На завршној свечаности за победнике такмичења обезбеђене су вредне награде“. У име Градске општине Палилула, која је подржала ову манифестацију, присуствовали су начелница Управе општине Палилула Марија Брајдић и шеф Кабинета председника општине Палилула Драган Стоиљковић.

  Велика понуда излагача и спонзора, који су представили своје производе, изазвала је интересовање бројних грађана. Квалитет производа и умеће младих мајстора пекарства и нишких реномираних пекара посетиоци су могли да дегустирају. (Д:В)

  ТВ ЗОНАплус, Међународни фестивал младих пекара