Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 01.11.2017

  ОДРЖАН ДЕСЕТИ САСТАНАК ЕКО И ЕЕ ПОВЕРЕНИКА СКГО

  ОДРЖАН ДЕСЕТИ САСТАНАК ЕКО И ЕЕ ПОВЕРЕНИКА СКГО

  У просторијама УНДП (1.новембра 2017.) одржан је Десети састанак Мреже еко-повереника уз учешће и чланова мреже повереника за енергетску ефикасност. Како је истакла, у уводном обраћању, Љубинка Калуђеровић, координаторка мреже еко-повереника СКГО, ово је наставак дијалога о животној средини и локалном развоју, који је отпочео 24.октобра на заједничком састанку министра заштите животне средине Горана Тривана и министра државне управе и локалне самоуправе Бранка Ружића, са представницима градова и општина у Србији у организацији СКГО. Овим поводом најављена је сарадња на свим нивоима, а први корак СКГО је организација састанка чланова Мреже са представницима Министарства где се разговарало о приоритетима и планирању у области заштите животне средине.

  Учеснике скупа је поздравио мр Иван Карић, државни секретар у Министарсву заштите животне средине, који је истакао значај дијалога о животној средини и локалном развоју и отвореност министарства за операционализацију Иницијативе. О локалном развоју, климатским променама, досадашњим резултатима и наредним корацима говорили су и Мирослав Тадић и Ана Секе, из УНДП Сербиа.

  На састанку чланова Мреже разговарало се и о припреми буџета у јединицама локалних самоупра – област заштите животне средине за 2018. годину (образложио Александар Маринковић) као и отпочињању нове фазе у пројекту „Изазов за локални развој отпоран на климатске промене у Републици Србији 2017-2021″. У име Градске општине Палилула, састанку је присуствовао Војкан Тричковић, члан Мреже, саветник за екологију и безбедност запослених у општини. (Д.Видојковић, ЕКОполис)