Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 31.03.2018

  ОЧУВАЊЕ ТРАДИЦИЈЕ У ГОРЊЕМ МЕЂУРОВУ

  ОЧУВАЊЕ ТРАДИЦИЈЕ У ГОРЊЕМ МЕЂУРОВУ

  У дому Тонија и Јасне Илиески-седишту Коњичког клуба „Нониус“, у Горњем Међурову, поводом великог хришћанског празника „Лазарева субота“, десету годину за редом, одржана је под покровитељством Градске општине Палилула туристичко-културна манифестација „ЛАЗАРИЦЕ“ 2018. Бројне госте, учеснике овог програма, децу, њихове родитеље, поздравио је Александар Ждрале, председник општине Палилула који је истакао значај организовања ове манифестације, која је својеврсни подстицај за развој туризма на селу али и за очување традиције и културе Српског народа.

  На импровизованој позорници смењивали су се наступи фолклорних ансамбала деце и младих: из села Међа и Доње бријање – општина Лесковац, из Сврљига и КУД Абрашевић Ниш.

  И такмичари у припремању рибље чорбе били су део овогодишњег програма. Најуспешнија је била екипа Војске Србије (3.бригаде КОВ) која је освојила прво место. Друго место је припало екипи из Житпрађа „Ђакус“, треће место екипи „Микић“ из Горњег Међурова а четврто екипи „Бабушке“. По традицији учесници манифестације били су и извиђачи из одреда „Краљ Петар-Први“.

  „Лазарице 2018“ у Горњем Међурову су завршене проглашењем најлепшег Лазара и Лазарице. Ове године су то били Максим и Ленка који су добили лепе поклоне организатора и покровитеља манифестације. (ЕКОполис)