Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 10.11.2017

  ОБУКА СЛУЖБЕНИКА – ПРИПРЕМА И СПРОВОЂЕЊЕ ПРОЈЕКАТА

  ОБУКА СЛУЖБЕНИКА - ПРИПРЕМА И СПРОВОЂЕЊЕ ПРОЈЕКАТА

  Уз финансијску подршку Савета Европе и Европске уније (око два милиона евра), Канцеларија Савета Европе у Србији у сарадњи са Министарством за државну управу и локалну самоуправу и СКГО, остварује пројекат „Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи“.

  Сврха пројекта је унапређење функције управљања људским ресурсима у локалним самоуправама у складу са недавно усвојеним Законом о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе, као и подршка успостављању система стручног усавршавања локалних службеника у јединицама локалне самоуправе кроз подршку имплементацији Стратегије стручног усавршавања запослених у јединицама локалне самоуправе. Овим поводом, одржана је обука, 6, 7, и 9.новембра у Нишу, на тему „Примене Закона о општем управном поступку„ и „Припреме и спровођење пројеката“.

  Обуку је спровео Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа, за службенике секретаријата Градске Управе Ниш, КЛЕРА, и пет градских општина. Из Градске општине Палилула, програм обуке су пратили Милан Николић, Јелена Стојановић и Драган Стоиљковић. Овом обуком стручног усавршавања локалних службеника обезбедиће се континуирани развој њихових капацитета, стручности и знања. (Д.В)