Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 28.02.2017

  ОБУКА О СПЕЦИФИЧНИМ ПИТАЊИМА РОДНЕ РАВНОПРАВНОСТИ

  ОБУКА О СПЕЦИФИЧНИМ ПИТАЊИМА РОДНЕ РАВНОПРАВНОСТИ

  Обуке за одборнице и одборнике о специфичним питањима родне равноправности у контексту Србије и о њиховој улози у наџору законских и општинских обавеза у области родне равноправности одржана у Нишу

  У циљу унапређења разумевања, али и подршке иницијативама у локалним скупштинама, организована је Обука за одборнице и одборнике о специфичним питањима родне равноправности, 27. и 28. фебруара 2017. године у хотелу Тами Ресиденце у Нишу.

  По речима Адриане Анастасов, председнице Скупштине ГО Палилула у Нишу, која је учествовала у раду овог скупа, као циљеви тренинга истакнуто је: Унапредити капацитете одборника и одбомица за процесе креирања и праћења (локалних) политика; повећати разумевање знаћаја родне равноправности и процеса уводења родне перспективе у локалне политике као и дефинисати иниђативе за даљи рад и идентификовати кључне области подршке. У име координаторке Женске парлманетарне мреже, учеснициама обуке обратила се народна посланица Дубравка Филиповски.

  УН ЊОМЕН, агенција Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена у Србији, уз финансијску подршку Европске уније и Владе Швајцарске кроз програм Европски ПРОГРЕС, спроводи пројекат „Оснаживање жена у одлучивању кроз активно ангажовање у локалним женским одборничким мрежама“. Једна од првих активности пројекта била је подршка успостављању женских одборничких мрежа на локалу. У новембру и децембру 2016. године основано је десет женских одборничких мрежа у општинама на југоистоку и југозападу Србије.