Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 16.10.2017

  ОБЈАВЉЕНИ РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА „ЗАЈЕДНИЦИ ЗАЈЕДНО“ НИС а.д

  ОБЈАВЉЕНИ РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА „ЗАЈЕДНИЦИ ЗАЈЕДНО“ НИС а.д

  Организације, установе и удружења, у градовима и општинама у којима компанија НИС остварује своју делатност (Београд, Нови Сад, Ниш, Чачак, Зрењанин, Панчево, Кикинда, Кањижа, Нови Бечеј, Србобран и Житиште) добиле су средства за пројекте по конкурсу који је спроведен у оквиру програма „Заједници заједно“ за 2017.

  У Нишу су расподељена средства, по конкурсу за пројекте, у укупном износу од 5.000.000,00 динара следећим удружењима-установама: НУРДОР – Национално удружење родитеља деце оболеле од рака, добило је 2,200,000.00 динара за опремање новоизграђеног дечјег хемато-онколошког одељења неопходним медицинским апаратима, опремом и намештајем, у циљу обезбеђивања адекватног простора за пријем и лечење свих малих пацијената из јужног региона Србије. Сигурној кући за жене и децу жртве породичног насиља, одобрено је 1,000,000.00 динара за обезбеђивање енергетски ефикаснијег простора за за штићенице Сигурне куће заменом дотрајалих прозора новим, чиме се омогућује употреба више просторија за децу а Удружење грађана „Омладински клуб Палилула“ добило је 1,800,000.00 динара за изградњу спортског терена за кошарку и мали фудбал у дворишту Завода за васпитање омладине у Нишу за децу из дисфункционалних породица, али и за све младе са територије Градске општине Палилула.

  Програм „Заједници заједно“ је модел сарадње компаније НИС а.д. са локалним заједницама покренут 2009. године са следећим циљевима: развој јаких и стабилних партнерских односа са институцијама и грађанима у локалним заједницама, препознавање потреба и допринос развоју локалних заједница са циљем унапређења квалитета живота становништва.

  пословање НИС-а у духу корпоративне друштвене одговорности уз изградњу односа међусобног поверења и лојалности. За девет година у оквиру програма „Заједници заједно“, путем јавног конкурса, реализовано је више од 900 пројекта у износу већем од 900 милиона динара. Јавним конкурсом пружа се подршка пројектима установа и удружења на територији 11 градова/општина у следећим областима: спорт, култура, екологија, наука/образовање, јавно здравље и социјална заштита. Градови и општине у којима се конкурс спроводи, а које су опредељене према територији на којој компанија НИС остварује своју делатност, су: Београд, Нови Сад, Ниш, Чачак, Зрењанин, Панчево, Кикинда, Кањижа, Нови Бечеј, Србобран и Житиште. (Д.Видојковић)