Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 10.09.2017

  ОБЕЛЕЖЕНА СЛАВА „САБОР СРПСКИХ СВЕТИТЕЉА“

  ОБЕЛЕЖЕНА СЛАВА „САБОР СРПСКИХ СВЕТИТЕЉА"

  Градска општина Палилула, обележила је 10.септембра, у просторијама НКЦ-а, своју славу “Сабор српских светитеља”. Након поздравне речи председника општине Александра Ждралета, Епископ нишки г. Арсеније обавио је традиционални обред „резања славског колача“. Домаћин овогодишње славе био је Златко Шемић. Овај важан дан за општину Палилула обележава се од 2005.године, уз икону Сабор српских светитеља, рад Ане Боровец, сликарке-иконописца.

  У поздравној речи, председник општине Палилула је истакао: Крсна слава наше општине, САБОР СРПСКИХ СВЕТИТЕЉА, има посебно значење. По традицији окупи нас сваке године, са новим резултатима општине и нашом визијом даљег развоја Палилуле. Сабор српских светитеља је наш најсветлији лик, али и огледало, надахнуће и опомена, мера нашег хришћанског идентитета и бића, нашег аутентичног начина живота и постојања. Веома ми је драго што су данас са нама и представници општине Пирдоп у Бугарској са којом партнерски остварујемо значајне међународне пројекте од интереса за све наше грађане. Као што је познато, ми смо једна од пет градских општина Града Ниша, која је усвојила висок стандард квалитета рада Управе, имамо јасну визију и циљеве развоја, усклађену са Стратегијом града Ниша. Као и до сада, радићемо за добробит свих наших грађана. Све оно што је до сада урађено и започето, посебно у протеклих годину дана, резултат је тимског рада. Захтеве и иницијативе грађана, који су наш први степеник у сарадњи, свакодневно решавамо.

  Међу бројним званицама, свечаности у НКЦ-у, присуствовао је и Раде Рајковић председник Скупштине Града Ниша.

  У овом амбијенту установе Нишки културни центар, који због недостатка простора општина Палилула често користи за радне активности органа општине, приређен је и краћи уметнички програм наступом Хора „Грација“ и Камерног оркестра „ИМПРЕСИЈА“. (Фото: Д.Видојковић)

  ТВ ЗОНАплус: ПАЛИЛУЛА СЛАВА