Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 11.12.2015

  ОБЕЛЕЖЕН ЈУБИЛЕЈ ПРИМАРНЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ 1945-2015

  ОБЕЛЕЖЕН ЈУБИЛЕЈ ПРИМАРНЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ 1945-2015

  У амфитеатру Дома здравља Ниш, свечаном академијом, обележен је значајан јубилеј – 70 година од оснивања примарне здравствене заштите у Нишу. Овој свечаности, која је организована под покровитељством Министарства здравља Републике Србије и Града Ниша, у присуству проф. др Берислава Векића, државног секретара у Министарству здравља и бројних званица присуствовао је и Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула.

  Можемо бити поносни на развојни пут који смо имали као и на постигнуте резултате, изјавио је у поздравној речи доц.др Милорад Јеркан, директор Дома здравља у Нишу. Примарна здравствена заштита је изузетно значајан део здравственог система, од чије развијености, ефикасности и квалитета рада зависи рад осталих делова здравственог система. Кроз примарну зравствену заштиту реализује се, најчешће, први контакт са професионалном здравственом заштитом.

  Данас је примарна здравствена заштита у Нишу организована кроз рад Дома здравља Ниш, Завода за здравствену заштиту студената, Завода за здравствену заштиту радника, Завода за хитну медицинску помоћ, Завода за плућне болести и туберкулозу и Апотеке Ниш. (Текст-фото.Д.Видојковић)