Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 04.12.2019

  ПОВОДОМ ДАНА ВОЈНИХ ВЕТЕРАНА ПОЛОЖЕНИ ВЕНЦИ У ВОЈНОЈ БОЛНИЦИ НИШ

  ПОВОДОМ ДАНА ВОЈНИХ ВЕТЕРАНА ПОЛОЖЕНИ ВЕНЦИ У ВОЈНОЈ БОЛНИЦИ НИШ

  Дан војних ветерана – 4.децембар, обележен је у Војној болници у Нишу полагањем венаца на спомен обележје посвећеном жртвама оболелих у великој епидамији пегавог тифуса и рањеним борцима с почетка Првог светског рата. У име Градске општине Палилула венац је положио, председник општине Александар Ждрале са сарадницима.

  „Прилика је да се поклонимо сенима и одамо почаст бројним знаним и незнаним херојима, борцима, родољубима и хуманистима који су исписали славне странице историје ратовања на овим просторима, рекао је управник Војне болнице Ниш, пуковник др Јовица Станојковић. Они су својом храброшћу, одважношћу и пре свега хуманошћу допринели победама у бројним ослободилачким ратовима, дарујући нам највеће вредности данашњице: љубав према отацбини и живот у слободи. Обавеза свих нас је да не заборавимо њихове жртве и будемо њихови достојни наследници.

  Дан војних ветерана, један је од највећих војних празника који се обележава ради очувања културе сећања на војне ветеране и погинуле саборце, вредновања и неговања војних традиција у Министарству одбране и Војсци Србије. (Д.В.)

  ТВ Зона плус, ОБЕЛЕŽEН ДАН ВОЈНИХ ВЕТЕРАНА