Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 24.07.2020

  ОБАВЕШТЕЊЕ ГРАЂАНИМА ЧИЈЕ СУ КУЋЕ ОШТЕЋЕНЕ УСЛЕД НЕВРЕМЕНА

  Обавештење грађанима чије су куће оштећене услед невремена

  Грађанима чије су куће оштећене услед невремена које је погодило град ниш, дана 23. јула 2020. године у вечерњим часовима.

  ПРОЦЕДУРА ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ ШТЕТЕ ЈЕ СЛЕДЕЋА:

  1. Без подношења захтева на шалтер општине, преко апликације „Комуналко“ коју можете преузети преко апликације „Play store“. Уколико имате андроид телефоне, поменуту апликацију можете преузети посредством интернета укуцавањем тачног назива апликације: „komunalko.palilula.eu“. Уласком на преузету апликацију (апликација ради само уз активан интернет) имате опцију „пријави проблем“ где ће вам се у падајућем менију појавити следећи садржај:
  1. Додај фотографију (додати фотографију уколико је имате)
  2. Тип проблема( изабрати задњу опцију “остало“ – навести да се ради о поплави услед обилних падавина)
  3. Адреса за интервенцију, (адреса где се објекат налази)
  4. Опишите проблем, ( у кратким цртама описати проблем)
  5.Контакт информације (име, презиме подносциоца,број телефона или мејл адреса подносиоца захтева).

  2. Подношењем захтева на шалтеру општине. Захтев напишите у слободној форми, наводећи да се ради о поплави која је настала услед обилних падавина. У захтеву којим пријављујете ваш проблем, у краћим цртама описати стање поплављеног објекта услед падавина. Такође навести основне податке име, презиме, тачну адресу и контакт телефон. Уколико поседујете фотографију исту можете приложити.

  Све захтеве у којима ће комунална инспекција да евидентира објекте који су захваћени поплавом проследиће се на даљу надлежност Граду Нишу, Градоначелнику Града и Градском штабу за ванредне ситуације, ради одлучивања о основаности захтева за помоћ грађанима који су претрпели штету на стамбеним и пословним објектима услед поплава.