Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 15.10.2021

  О ОЧУВАЊУ МЕНТАЛНОГ ЗДРАВЉА У УСЛОВИМА КОВИД ПАНДЕМИЈЕ

  О ОЧУВАЊУ МЕНТАЛНОГ ЗДРАВЉА У УСЛОВИМА КОВИД ПАНДЕМИЈЕ

  Канцеларија за младе Градске општине Палилула организовала је протеклог викенда, у сали Нишког културног центра, још једну трибину.

  О очувању менталног здравља у кризним ситуацијама са посебним освртом на ковид говорила је др Јована Живић, психијатар, шеф одсека за неурозе и гранична стања и координатор Ковид болнице Лесковац, Опште болнице у Лесковцу.

  Уз Емилију Јовановски, организатора трибине, овом догађају који је окупио заинтересоване грађане присуствовали су и дали велику подршку, председник Градске општине Палилула Братислав Вучковић и члан општинског Већа проф.др Јован Живић.

  „Кад кажемо здравље, углавном мислимо на физичко, телесно здравље. Занемарујемо његов битан део – ментални. Као што тело треба здраво хранити, развијати, одмарати, неговати тако и психу треба хранити, развијати, лечити. Ментално здравље је стање благостања у коме особа остварује или користи своје способности и потенцијале, може да се носи са стресорима свакодневног живота, ради продуктивно и остварује допринос друштву, истакла ке у својој презентцији др Јована Живић, психијатар

  Заштита и очување менталног здравља обухватају све мере и активности усмерене на успостављање и одржање психичког благостања. Те мере су везане за промоцију и унапређење менталног здравља, као и превенцију која обухвата рано препознавање, лечење и рехабилитацију поремећаја понашања и душевних/менталних поремећаја. @drjoxy_zivic

  Заједничким снагама до истог циља! (Д.Видојковић)