Gradska opstina Palilula

  • ОБЈАВЉЕНО 27.09.2019

    О ДРЖАВНОМ ПРОТОКОЛУ НА САСТАНКУ СКГО МРЕЖЕ ЗА ПР

    Састанак Мреже СКГО градских и општинских ПР менаџера на тему спровођења и организације државног протокола, одржан је у Београду, 27. септембра 2019. године, уз учешће више од стотину представника локалних самоуправа, како из служби за информисање, тако и особа који се баве протоколом у њиховим градовима и општинама. Из Градске општине Палилула Ниш, у раду овог скупа, учествовали су Драган Видојковић, Марија Ћирић и Ивица Стојановић.

    Своје знање из ове занимљиве области преносила је Људмила Милатовић из Генералног секретаријата Владе Републике Србије. Током скупа учесницима је подељен приручник о основама државног и дипломатског протокола, а приказана је и ППТ презентација са примерима протоколарних активности, уз акцентовање различитости појединих правила у конкретним ситуацијама. Учесници су током предавања имали прилику да се упознају са врстама протокола, његовом значају и примени, а посебан део излагања односио се на правилно ословљавање, представљање и упознавање са саговорницима.

    Истакнут је значај пресеанса, односно приоритета седења, као и писане комуникације и правилне употребе титула. Одржана је и мини симулација церемоније потписивања споразума уз илустровање позитивних и негативних примера, а говорило се и о државним симболима, правилима њиховог истицања и злоупотреби. Ова активност је реализована у оквиру Програма „Подршка локалним самоуправама у Србији на путу ка ЕУ – Друга фаза“, који финансира Влада Шведске. (Д.В)