Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 28.12.2015

  НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА ИЗ СПЕЦИЈАЛНЕ ШКОЛЕ „БУБАЊ“

  НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА ИЗ СПЕЦИЈАЛНЕ ШКОЛЕ „БУБАЊ“

  Специјална школа са домом ученика „Бубањ” у Нишу под покровитељством Градске општине Палилула, организовала је социо-хуманитарни програм под називом „Новогодишња честитка“. Ову активност осмислила су и од 5.децембра ове године остварују, деца Школе са домом ученика «Бубањ». Циљ је да се уз подршку појединаца и друштвено одговорних компанија унапреде услови за рехабилитацију и образовање деце са сметњама у развоју и изгради „Сензорни парк“ у овој школи. О програму „Новогодишња честитка“ и сарадњи школе са општином Палилула у сусрету са новинарима говорили су Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула и Снежана Чарапић, директорка Специјалне школе са домом ученика „Бубањ“.

  Сарадња општине и школе „Бубањ“ је изузетан пример добре праксе, истакао је председник ГО Палилула, Бобан Џунић. „Сваки осмех на лицу детета нам је битан. Поделићемо пакетиће, а оно што је нама изузетно важно је то што смо учествовали у заједничкој хуманитарној акцији, где смо прикупили одређена финансијска средства и она иду у добротворне сврхе. Ми настављамо са својим хуманитарним активностима, а оно што ради овај менаџмент школе је за сваку похвалу. Ја бих волео да у Нишу постоји већи број менаџера као што је директорка Снежана Чарапић, јер она даје добар пример како се остварује сарадња и брине о установи коју води, рекао је Бобан Џунић, председник општине Палилула.

  „Новогодишња честитка је наставак хуманитарне акције „Вече духовне музике“, које је било организовано под покровитељством општине Палилула. То је покренуло цео наш град, много хуманих људи се након тога јавило, а ми смо поводом Нове године организовали наставак те приче овде. Први су се акцији одазвали фудбалери „Радничког“ и данас су они наши гости. Са задовољством дочекујемо све хумане људе и отварамо им врата наше установе. Поред материјалног, битније је да се наши суграђани упознају и друже са нашом децом, да виде да су то деца једнака са свима. Што се материјалне стране тиче, нама је јако битно да што више садржајапонудимо деци, како би могли да обављамо рехабилитацију и образовање на најбољи могући начин. Новац који ћемо прикупити на овим хуманитарним акцијама употребићемо за изградњу сензорног парка, где ће деци бити олакшана рехабилитација и развој сензо-моторних способности“, рекла је Снежана Чарапић, директорка Специјалне школе са домом ученика „Бубањ“. Сензорни парк је уствари летња учионица која би олакшала рехабилитацију деце, било који вид сметње да имају, било да је у питању аутизам, ментална сметња, сметња на екстремитетима или су глуви или наглуви, објаснили су нам из школе. За сваку од тих сметњи би постојао сегмент који подстиче баш оно чуло које је детету потребно. То би био једини сензорни парк у региону, а деци би у великој мери помогао при рехабилитацији и образовању.

  На овој свечаности наступила је професор флауте АНЂЕЛА БРАТИЋ, са Факултета уметности у Нишу а малишане су поздравили и фудбалери ФК „Раднички“ Ниш и Иван Реди, архитекта и велики хуманиста. (Д.Видојковић)