Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 10.12.2021

  НОВО ПОГЛАВЉЕ У РАЗВОЈУ НИША И РЕГИОНА

  НОВО ПОГЛАВЉЕ У РАЗВОЈУ НИША И РЕГИОНА

  Председник Републике Србије Александар Вучић боравио је у Нишу и Нишавском округу од 10. до 12. децембра 2021. године. Радну посету је отпочео састанком са председницима општина Нишавског округа и конференцијом за новинаре у Официрском дому Ниш. Овом састанку оприсуствовао је и председник Градске општине Палилула Братислав Вучковић.

  Председник Вучић још једном је потврдио да се развој Ниша и његовог окружења налази у врху листе приорита државног руководства Србије. По речима градоначелнице Ниша Драгане Сотириовски, захваљујући разумевању председника Србије Александра Вучића и планираних капиталних државних пројеката, Град Ниш ће добити из текуће буџетске резерве 450 милиона динара за боље функционисање града и за још бржи напредак. Очекују се још четири инвестиције и наставак смањења незапослених што ће додатно ојачати Град Ниш и обезбедити додатне приходе за локални буџет за финансирање изградње путне и комуналне инфарструктуре.

  Пред руководстзвом Града Ниша су велики пројекти: изградња Стадиона „Чаир“, изградња брзе пруге Београд – Ниш, реконструкција пруге од Ниша према Димитровграду, изградња заобилазне железнице око Ниша и измештање пруге из центра града до децембра 2024. године. Започета је изградња деонице брзе пруге Ниш – Брестовац и ауто-пута према Мердару. За изградњу водоводне и канализационе мреже држава ће у Нишу уложити 200 милиона евра. Председник Вучић је са представницима Војске Србије разговарао о уступању простора за будућу локацију за изградњу зграде Народног музеја. Стопа раста у Нишу износи 67 одсто.

  Просечна плата у Нишу 2012. године била је 316 евра, а данас је 526 евра. После састанка у Официрском дому, председник Вучић је у пратњи градоначелнице обишао фабрику „Јумис“. Током викенда, председник Републике Србије Александар Вучић састао се са руководством Министарства одбране и командним кадром Војске Србије у ужем саставу и разговарао о стратегији одбране Републике Србије и наменској индустрији. Након тога председник је присуствовао приказу вежбе јединица Војске Србије на положају Лисинац.(Фотографије Д.Видојковић)