Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 17.09.2019

  НОВО ИЗДАЊЕ ЛЕТОПИСА „ПАЛИЛУЛСКЕ НОВИНЕ“

  НОВО ИЗДАЊЕ ЛЕТОПИСА „ПАЛИЛУЛСКЕ НОВИНЕ“

  Једанаесту годину за редом, у облику летописа, бележе се и докуметују трагови рада и живота у нишкој општини Палилула. Промоција новог издања „Палилулских новина“ одржана је у Нишком културном центру 16.септембра у оквиру славе „Сабор српских светитеља“.

  У време „пројектног финансирања“ активности, приватизације локалних медија и недовољне присутности јавног медијског сервиса да извештава о догађајима у локалу, наше гласило је вишеструко потврдило оправданост постојања, истиче председник Градске општине Палилула Александар Ждрале. Посебно у остваривању медијске компоненте прекограничних пројеката које остварујемо са Бугарском. Наши донатори, најчешће фондови Европске уније, имали су захваљујући летопису одговарајуће информације о одрживости пројеката и наменском трошењу средстава а грађани о значају подршке локалној заједници и посвећености руководства општине њеном развоју.

  „Пут од једанаест година „докумемнтованог трага“ активности у Градској општини Палилула је веома значајан и драгоцен документ једног времена. Наше белешке и фотографије, током једне године, обликоване су на страницама летописа „Палилулске новине“ и доступне грађанима и одборницима скупштине општине у штампаном облику али и у електронској форми. У овогодишњем, једанаестом издању, на четрдесет страница у двадесет рубрика, обухваћене су најзначајније активности Већа, Управе и Скупштине општине, организација и установа, пријеми и сусрети у нашој јединици локалне самоуправе града Ниша, каже Драган Видојковић, уредник-аутор ове публикације. „Палилулске новине“ користе се за протоколарне активности и деле бесплатно грађанима, организацијама и установама, (ЕКОполис)