Gradska opstina Palilula

  • ОБЈАВЉЕНО 11.02.2020

    У СКЛОПУ СТАМБЕНОГ ПРОСТОРА „НОВИ НИШ ЗАВРШЕНА ИЗГРАДЊА ПРВЕ ЧЕТИРИ ЗГРАДЕ

    Америчка компанија „Clean earth capital“, завршила је изградњу прве четири зграде у склопу стамбеног простора „Нови Ниш“ у Градској општини Палилукла. „Завршена је изградња прве четири зграде са укупном бруто површином преко 21,000 м2“, наводе из ове компаније. Они су почетком децембра Граду Нишу предали две зграде укупне површине 7,500 м2.

    „Град Ниш преузео је од инвеститора првих 7,5 хиљада квадратних метара стамбеног простора у комплексу Нови Ниш. Првих шездесетак станова намењених војсци преузети су и катастарски пренети у власништво Града почетком децембра, а у наредних неколико седмица, након поступка техничког пријема и процедуре у Републичком геодетском заводу Град ће постати власник и преосталих 14.000 квадратних метара већ завршених станова у преосталим ламелама на овој локацији“, наводи се на званичној фејсбук страници Нови Ниш Пројект.

    Након преузимања комплетне површине од 21.000 квадратних метара стамбеног простора колико је и предвиђено уговором, Град ће све станове предати Војсци Србије на даље располагање. (Нишке вести, М.Кораћ, 11.02.2020. )