Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 18.09.2020

  „НИЈЕ БЛАМ ДА ЧИСТИШ САМ“

  „НИЈЕ БЛАМ ДА ЧИСТИШ САМ“

  Када се уједeне грађани и надлежни резултати су видљиви. Захваљујући апелу грађана, емитованом на ТВ Зона плус, на помолу је решавање вишегодишњег комуналног проблема у Улици Војводе Гојка. Под слоганом ” Није блам да чистиш сам” протеклог викенда очишћен је простор око некадашње бенизинске пумпе који је у власнииштву ЛукОил-а. До пре десет дана изгледао је као на слици у прилогу.

  Грађани овог дела нишке Палилуле апеловали су да се уреди јер је представљао легло заразе. Њихове жалбе су се чуле преко телевизије и уродиле су плодом. Уследила је реакција нафтне компаније, ЈКП Медиана и Градске општине Палилула. Бензинска пумпа већ дуже време не постоји и земља је на продају. Компанија Лук Оил се на апел грађана огласила и пристала да сарађује како би се предузеле се одговарајуће мере. Грађани предлажу да се овај простор искористи на разне начине: да буде парк са мобилијаром, паркинг… Председниk Градске општине Палилула Братислав Вучковић, који је 19.септембра обишао ову локацију каже да се по налогу комуналне инспекције општине овај простор чисти и да ће се и у наредном периоду интензивније радити на уређењу комуналне инфраструктуре.

  Извесно је, истакао је председник општине, да ће се ових дана чистити коров и шибље око железничке пруге а све уз добру вољу и организацију цивилног сектора, извиђача, припадника војске и комуналних предузећа. На исти начин, радиће се и на уређењу Старог гробља, Иначе, општина Палилула је у сарадњи са Медијском еколошком мрежом ЕКОполис, од 2007.године промотер светског еколошког покрета „Очистимо свет – Clean up the World“ и завршне активности грађана у чишћењу животне средине треће недеље септембра месеца. Ова акција, самоорганизовања волонтера све више има присталица и подршку локалне заједнице. (ЕП)