Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 08.12.2015

  НЕЗАБОРАВНО ХУМАНИТАРНО ВЕЧЕ „ДУХОВНЕ МУЗИКЕ“

  НЕЗАБОРАВНО ХУМАНИТАРНО ВЕЧЕ "ДУХОВНЕ МУЗИКЕ"

  ХВАЛА ШТО НАМ ПОКЛАЊАТЕ ОВО ВЕЧЕ! ХВАЛА ВАМ ШТО НАМ ДОНОСИТЕ РАДОСТ И ОБАСЈАВАТЕ НАШЕ ДУШЕ! ВОЛИМО ВАС…

  Овим речима захвалили су публици у сали Народног позоришта, учесницима програма, организаторима ХУМАНИТАРНЕ ВЕЧЕРИ ДУХОВНЕ МУЗИКЕ, деца Специјалне школе „Бубањ“. На почетку манифестације, Хор „Првог београдског певачког друштва“ увео нас је у програм отпеваваши „Оче наш“ и „Боже правде“. А председник Градске општине Палилуула, Бобан Џунић пожелео је на отварању свечаности добродошлицу «донаторима великог срца». „Вечерас смо сви заједно у хуманој мисији – мисији подршке и помоћи малишанима са сметњама у развоју и деци са тешким обољењима. Наше трогодишње искуство у општини Палилула, са фондом „ПОМОЗИМО НАШОЈ ДЕЦИ“, који смо основали и сарадња са Специјалном школом са домом ученика „БУБАЊ“, подстакла нас је да будемо упорни у овој мисији и поред тога што хуманост, солидарност и помоћ угроженим категоријама становништва, често, не налазе подршку заједнице. Захваљујем вам на овој подршци, посебно извођачима програма и донаторима- истакао је председник Џунић

  Према речима директорке Специјалне школе „Бубањ“, Снежане Чарапић, ово хуманитарно вече, за децу, њихове родитеље и све запослене у школи је посебно вече. Одзив је велики и слободно могу да кажем да смо ми један хуман народ-нагласила је директорка Чарапић. Глумац Десимир Станојевић, један од многобројних присутних на хуманитарној вечери, најавио је као свој прилог хуманитарном фонду „Помозимо нашој деци“ да ће у наредном периоду у школама одиграти представу „Сима се враћа кући“.

  На хуманитарној вечери, прво су ученици школе „Бубањ“ представили перформанс „Лепотица и звер“ а затим је Хор „Првог београдског певачког друштва“, уз благослов његове светости патријарха Иринеја, са диригентом Светланом Вилић извео осам композиција. Мешовити хор „Учитељска лира“ и Хор „Грација“, дали су посебан печат овој манифестацији. Средства прикупљена од карата и хуманитарни прилози, како је већ раније најављено, биће уплаћени у хуманитарни фонд за помоћ деци која болују од тешких болести и деци са инвалидитетом.(Фотографије Д.Видојковић)
  ИСДУ-ЉУДИ: ХУМАНИТАРНО ВЕЧЕ намењено деци