Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 02.08.2019

  НЕВРЕМЕ СА ЈАКИМ ВЕТРОМ И ПАДАВИНАМА У ПАЛИЛУЛИ

  НЕВРЕМЕ СА ЈАКИМ ВЕТРОМ И ПАДАВИНАМА У ПАЛИЛУЛИ

  Невреме праћено кишом и јаким ветром захватило је 2.августа, нешто после 19 часова и Градску општину Палилула – Град Ниш. Олујни ветар је у насељима општине Палилула ломио и обарао дрвеће и дизао кровове зграда. За нешто више од пола сата, по извештају Метеоролошке опсерваторије у Нишу пало је око 12 милиметара кише, али су јаки удари ветра допринели утиску јаког невремена.

  Под водом нашла се Зетска улица испод надвожњака, где је било и заглављених аутомобила. У насељима „9.мај“, Ледена стена, Доње Међурово, Мрамор, Бубањ село, Чокот, делу ромског насеља у Мраморској улици, невреме са јаким ветром је ломило стабла дрвећа, црепове, пластенике а оборено је и више уличних стубова. Председник Градске општине Палилула Александар Ждрале са сарадницима обишао је најугроженија домаћинства и обећао одговарајућу помоћ општине и града.

  На састанку представника Града Ниша, Општине Палилула и Центра за социјални рад закључено је да новчану помоћ за санирање последица невремена добију породица Стевановић из Доњег Међурова и породица Илић у Насељу 9.мај (Ново Село). С обзиром на то да после невремена није проглашена ванредна ситуација ово је један од начина, каже председник Општине Палилула Александар Ждрале, да се породицама чије су куће оштећене помогне.