Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 23.11.2018

  КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА НАУЧНО ТЕХНОЛОШКУ ПАРК

  КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА НАУЧНО ТЕХНОЛОШКУ ПАРК

  На Градском пољу, на платоу поред Електронскго факултета, министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, градоначелник Ниша Дарко Булатовић, директорка Европске инвестиционе банке за Западни Балкан Дубравка Негрећ и ректор нишког Универзитета проф.др Драган Антић, постављањем камена темељца, означили су почетак изградње Научно-технолошког парка површине 14.000 квадрата.

  Међу бројним званицама, овом свечанопм чину, присуствовао је и председник Градске општине Палилула Александар Ждрале. Ова инвестиција вредна око 10 милиона евра уз додатних милион евра намењених за опрему, чини јединствену целину са иновационим центром на Универзитету и Старт-ап центром на Електронском факултету. Биће то једини технолошки парк који ће у старту добити квалитетну и савремену опрему за иновативна истраживања. Изградања почиње сада, а завршава се за 14 месеци“, казао је Шарчевић. Према његовим речима улагања у научно-технолошке паркове у Нишу, Београду и Новом Саду достижу 100 милиона евра. „Спона образовања, науке и привреде, доводи до оне срећне комбинације да су технолошка знања у функцији развоја друштва тако да млади своју шансу виде овде“, нагласио је министар Шарћевић.

  Директорка Европске инвестиционе банке за Западни Балкан Дубравка Негре истакла је на полагању камена темељца да та банка подржава одлуку Владе Србије да улаже у науку и истраживања да би они који су највреднији, најпаметнији и најшколованији остану у земљи и допринесу да постане лидер у региону. (Фото.Драган Видојковић)

  РТВ Белами: Положен камен темељац за изградњу Научно – технолошког парка