Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 30.03.2018

  У ШКОЛИ СА ДОМОМ УЧЕНИКА „БУБАЊ“ ОДРЖАНА ЈЕ 8.НАУЧНО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА

  У ШКОЛИ СА ДОМОМ УЧЕНИКА „БУБАЊ“ ОДРЖАНА ЈЕ 8.НАУЧНО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА

  И ове године бројни учесници 8.Научно-практична конференција, која је одржана у Школи са домом ученика „Бубањ у Нишу, разменило је искуства и знања, са акцентом, на оштећење слуха, говора и вида код малишана и на њихов дисхармонични развој. Поред наших стручњака из оториноларингологије, психијатрије и других области, у раду овогодишње конференције, учествовали су и гости из Региона.

  Учеснике Конференције је у име Градске општине Палилула поздравила Марија Брајдић начелница Управе општине. Поносни смо што у Градској општини Палилула имамо установу која већ 65.година, успешно остварује образовну и васпитну мисију. Градска општина Палилула се залаже да ове вредности демократије, толеранције и поштовања различитости, имају сталну подршку шире друштвене заједнице – истакла је Брајдићева. Применом инклузивног образовања у нашем друштву, које сагледава образовање уважавајући различита својства ученика и које је прилагођено сваком ученику, још више истичу резултате и важну улогу Школе са домом ученика „Бубањ“.

  Школа са домом ученика „Бубањ“ основана давних педесетих година (1953. године) данас је модерна установа која примењује савремена техничка средства и методе у третману особа са многим поремећајима и сметњама у развоју и пример је добре праксе. у Региону. По речима директорке Снежане Чарапић, Школа „Бубањ“ је протеклих година уложила доста труда и средстава да створи адекватне услове за извођење наставе у средњој школи, а посебно за извођење практичне наставе. Да би деца научила говор и језик, стекла основно образовање стара се и 20 наставника дефектолога.(Д.Видојковић, ЕКОполис)