Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 16.01.2019

  НАСТАВАК УСПЕШНЕ САРАДЊЕ: ДОМ ЗДРАВЉА НИШ И ГРАДСКА ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА УНАПРЕЂУЈУ СИСТЕМ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ

  НАСТАВАК УСПЕШНЕ САРАДЊЕ: ДОМ ЗДРАВЉА НИШ И ГРАДСКА ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА УНАПРЕЂУЈУ СИСТЕМ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ

  У Градској општини Палилула, председник општине Александар Ждрале разговарао је са руководством Дома здравља Ниш на челу са директором проф.др Милорадом Јерканом о остваривању здравствене заштите грађана у општини. Оцењено је , да је су бројне активности и узајамна сарадња биле на високом нивоу. Градска општина Палилула простире се на територији која обухвата градско подручје и 15 села са око 80.000 становника.

  Дом здравља Ниш пружа своје услуге и брине о здрављу целокупног становништва општине у 11 својих објеката (Здравствена станица Бубањ, Здравствена станица Ново Село, Здравствена станица Црвена Звезда, Здравствена станица Ледена Стена, Здравствена станица Габровац, Здравствена амбуланта Делијски Вис, Здравствена амбуланта Доње Међурово, Здравствена амбуланта Горње Међурово, Здравствена амбуланта Милка Протић, Здравствена амбуланта Чокот, Кућно лечење „Рајићева“). У овим објектима ради високоедукован здравствени кадар: 37 лекара различитих специјалности за које се определило 28 587 осигураника. Са Градском општином Палилула Дом здравља Ниш негује добру сарадњу у свим сегментима, при организовању јавних промоција здравља и здравих стилова живота, превенције болести и акција у којима су здравствени радници Дома здравља Ниш ишли у сусрет корисницима.

  У току протекле године заједничким снагама организоване су акције „Приближимо се пацијентима“, „Здравље за све“, „Отворена врата“, „Базар здравља“. Медицинске екипе Дома здравља Ниш биле су подршка на разним спортским манифестацијама које је организовала Градска општина Палилула. Једна од тих манифестација је Моравска регата која је организована јуна 2018.године. На састанку менаџмента Дома здравља и руководства општине Палилула је договорена сарадње и заједничка активност и у 2019. години, (Д.Видојковић)