Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 05.10.2017

  НАША ПОСТИГНУЋА – ШКОЛА НАМ ЈЕ ДРУГА КУЋА!

  НАША ПОСТИГНУЋА-ШКОЛА НАМ ЈЕ ДРУГА КУЋА!

  Основна школа “Сретен Младеновић Мика” која се налази на територији градске општине Палилула, у оквиру „дечје недеље“, обележила је Дан школе. Овим поводом, делегација општине Палилула обишла је ученике и наставнике школе. Ивица Стојановић, члан Већа Градске општине Палилула, честитао је ову годишњицу наставницима и ученицима.

  „Желим да овим поводом истакнем добру сарадњу нашег општинског руководства са руководством школе, и да вам пожелим просперитет и успех у будућем раду, истакао је већник Стојановић. Годишњице су и повод да одамо признање појединцима за остварене резултате у образовању и душтвеним активностима у протеклој години и скренемо пажњу јавности на њихов успех. Општина Палилула, у свом календару, промовише најуспешније ученике и из ваше школе. Ту смо сваке године да поздравимо и полазак првака.

  Школа “Сретен Младеновић Мика” носи назив по учеснику народноослободилачке борбе и народном хероју Југославије Сретену Младеновићу. Основана 1982.године и располаже са 3 специјализоване учионице, 8 кабинета, фискултурном салом, спортским теренима и осталим пратећим просторијама. Наставу похађа око 380 ученика. Страни језици који се уче у школи су енглески и италијански језик.(Д.В)