Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 08.01.2018

  НАГРАЂЕНИ ЛИКОВНИ И КЊИЖЕВНИ РАДОВИ–„БОЖИЋ, БОЖИЋ БЛАГИ ДАН“

  НАГРАЂЕНИ ЛИКОВНИ И КЊИЖЕВНИ РАДОВИ–„БОЖИЋ, БОЖИЋ БЛАГИ ДАН“

  Центар за унапређење квалитета живота „Преображење“ у сарадњи са старешинством Храма Св.Петке и покровитељством Градске општине Палилула, организовали су наградни конкурс за најлепши цртеж и литерални рад на тему „Божић, Божић – благи дан“. Након Литургије која је одржана 8.јануара у цркви Свете Петке, поводом празника Сабора Пресвете Богородице, приказана је представа за око 560 окупљених малишана предшколског узраста и ученике до четвртог разреда основних школа.

  У присуству председника Градске општине Палилула Александра Ждралета, старешине храма, протојереја Ивана Цветковића, представнице Установе „Пчелица“ Снежане Шуковић, наставника и родитеља, организаторке конкурса, председница Удружења „Преображење“ др Мирјана Марковић и сарадница Сунчица Радивојевић, уручиле су по три награде најуспешнијим предшколцима и ученицима у области ликовног стваралаштва и ученицима од првог до четвртог разреда у области књиженог стваралаштва.

  Конкурс на тему „Божић, Божић – благи дан“ је био расписан 29.новембра и заинтересовани ученици и деца предшколског узраста, са територије Града Ниша, могла су уз помоћ својих ментора, наставника и васпитача, своје радове да доставе до 25.децембра.(Д.В)