Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 09.03.2021

  НА СЕДНИЦИ СКУПШТИНЕ О ИНФРАСТРУКТУРНИМ УЛАГАЊИМА

  НА СЕДНИЦИ СКУПШТИНЕ О ИНФРАСТРУКТУРНИМ УЛАГАЊИМА

  У Нишком културном центру 9.марта одржана је седма седница Скупштине Градске општине Палилула. Након усвајања записника са 6. седнице Скупштине донета је Одлуке о потврђивању мандата одборницима Милени Петковић, Биљани Стојановић и Марини Петковић. са изборне листе „АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ЗА НАШУ ДЕЦУ” и полагање заклетве нових одборница.

  На овој седници Скупштине, којом је председавао председник Никола Божић, дато је претходно мишљења на предлог Програма уређивања грађевинског земљишта и одржавања комуналне инфраструктуре за 2021.годину. На подручју општине Палилула, ове године, санираће се приступни и атарски путеви у селима за шта је из буџета Јавног предузећа “Путеви Србије” издвојено десет милиона динара. Да би се одредили приоритети санације у 15 палилулских села, формирана је и Радна група за праћење тих радова, рекао је председник општине Палилула.

  Братислав Вучковић, у свом обраћању одборницима Скупштине, поднео је извештај о раду између две седнице. Истакао је сусрет са делегацијом Градске општине Аеродром из Републике Северна Македонија и договор о размени искуства и партнерству у пројектним активностима. Председник Вучковић је презентовао протекле активности као и план рада за наредни период: „За ових шест месеци, заједничким снагама и заједничким радом, после готово пола века, истакао јке председник Вучковић, уредили смо Старо нишко гробље, исплатили преко три милиона динара помоћи социјално најугроженијим становницима Палилуле.

  Школама и обдаништима на нашој територији уплатили близу два милиона динара, спортским клубовима, удружењима из области културе и јавног значаја уплатили, такође близу два милиона динара, обезбедили 1000 камиона (8000 м3) гребаног асфалта за уређење атарских и некатегорисаних путева. Заједно са мештанима Лалинца, Габровца, Сувог Дола, Паси Пољане уредили и уклонили дивље депоније, уз подршку града почели санацију ударних рупа у улицама „Војводе Путника“, „Змаја од Ноћаја“, „Рудничкој“, „Чарнојевичевој“, „Војводе Гојка“, „Станоја Бунушевца“, „Његошевој“.

  Санирали смо последице урушених саобраћајница од поплава, засадили преко 400 садница белог јасена. Очекује нас још доста посла у наредном периоду али у том заједничком послу требамо бити сложни и помоћ грађана ће нам бити неопходна и преко потребна! Ту првенствено мислим на решавање имовинско правних односа, којих на жалост на територији ГО Палилула има безброј и који представљају непремостиву препреку због којих не могу да се реализују многи инфраструктурни радови (асфалтирање улица, водовод и канализација) у многим улицама и насељима (у насељу 9. Мај, Габровцу, Вукманову, Чокоту, Црвеној Звезди, Паси Пољани, улицама. „Руди Чајевац“, „Марка Јовановића“, „Палилулској“, „Марина Држића“, “Чемерничкој“…То је једини и основни разлог немогућности реализације планираних активности! Зато једино,заједничким снагама можемо доћи до истог циља, нагласио је Братислав Вучковић.

  Члан општинског Већа, проф.др Мишко Живић, упутио је позив одборницима да се одазову имунизацији и приме вакцину против КОВИДА 19 и позову грађане у насељима општине да подрже ову здравствену активност.

  ТВ ЗОНАплус: ДЕСЕТ МИЛИОНА ЗА АТАРСКЕ ПУТЕВЕ У ПАЛИЛУЛИ