Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 09.04.2021

  НА БУЛЕВАРУ ХЕРОЈА СА КОШАРА ОТКРИВЕНА СПОМЕН ПЛОЧА

  НА БУЛЕВАРУ ХЕРОЈА СА КОШАРА ОТКРИВЕНА СПОМЕН ПЛОЧА

  Град Ниш одао је почаст херојима најважније битке у модерној историји Србије – битке на Кошарама постављањем спомен плоче у њихову част. на дан када је званично почела најтежа борба током НАТО агресије.

  Церемонија откривања спомен плоче у част хероја битке са Кошара, одржана је 09. априла, 2021. на истоименом булевару (Булевар хероја са Кошара), који спаја Булевар 12. фебруар и Булевар Николе Тесле.

  Булевар је добио име на иницијативу Дарка Анђелковића једног од бораца са Кошара. И управо градоначелница Ниша Драгана Сотировски, заједно са Анђелковићем открила спомен плочу. Присутнима се обратио и прослављени командант, генерал-пуковник у пензији Владимир Лазаревић,

  Овом догађају присуствовао је и председник Градске општине Палилула Братислав Вучковић.

  Свечаност откривања спомен плоче одржана је у присуству представника бораца са Кошара, градоначелнице Драгане Сотировски са сарадницима, председника Скупштине Града Ниша Бобана Џунића, команданта Копнене војске генерал-потпуковника Милосава Симовића, генерал-пуковника у пензији Владимира Лазаревића, Амбасаде Русије, начелника Полицијске управе Ниш Славиша Виријевића, представника БИА-е, Жандармерије, Падобранске јединице, борачких удружења, представника градских општина и Нишке епархије.(фотографије Д.В)