Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 24.02.2019

  “МОЗАИК“ У КОЛУ СА ПОЗНАТИМА У ХУМАНОЈ МИСИЈИ

  “МОЗАИК“ У КОЛУ СА ПОЗНАТИМА У ХУМАНОЈ МИСИЈИ

  Под мотом “играјмо срцем за малишане Дечије хемато-онколошке клинике“, Анасамбл народних игара и песама “Мозаик”, уз подршку Града и Градске општине Палилула, одржаће 10.марта у великој сали Дома Војске хуманитарни концерт. Са играчима “Мозаика” заиграће и познате личности из града. Уз групу ветерана играће новинари, запослени у градској управи, већници градских општина, лекари, директори јавних предузећа, секретари градских секретаријата, спортисти. Из општине Палилула овом пројекту прикључиле су се, начелница општинске Управе Палилуле Марија Брајдић, шефица одборничке групе СНС и чланица женске одборничке мреже Јадранка Коцић.

  За „познате личности из града“ припремамо посебну кореографију која неће бити компликована и коју ће одиграти на концерту са нашим најстаријим играчима по стажу тако да ће им и они бити подршка, каже Марјан Здравковић, уметнички руководилац ансамбла. Прикључио нам се и познати нишки хуманитарац – архитекта Хаџи Иван Реди који ће се на концерту обратити публици”. „Радујем се концерту који ће се одржати 10. марта и позивам наше суграђане да посетом и куповином карте постану део ове хуманитарне акције, каже Марија Брајдић. Почетком фебруара кренуло се са тренинзима како би се кореографија увежбала.

  У сали Официртског дома забележили смо део „радне атмосвере“ коју вам преносимо. “Припремио сам кореографију којом ћемо представити кола из селе Србије. Ту је незаобилазни “моравац”, потом “ужичко коло”, затим једно коло из Шумадије, а све ће се завршити “бугарком”, каже Марјан Здравковић, уметнички руководилац ансамбла. “Морам да признам да сам, али и нисам, изненађен са колико лакоће они који први пут играју уче кораке. То је и разумљиво јер су са нама из хуманитарних разлога и желе да помогну, а када је хуманост у питању наш народ то показује на најбољи начин”.(Фотографије и видео клипови Драган Видојковић, ЕКОполис)