Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 31.07.2021

  7.МОРАВСКА РЕГАТА У СПОМЕН НА УЧИТЕЉА ВИДЕНА ЈОВАНОВИЋА

  7.МОРАВСКА РЕГАТА У СПОМЕН НА УЧИТЕЉА ВИДЕНА ЈОВАНОВИЋА

  У форсирању реке Јужне Мораве на 7.Моравској регати „Учитељ Виден Јовановић“ надметало се петнаест посада. Најуспешнија је била посада – Наш југ „9.мај“, којој је и припао победнички пехар. Друго место и пехар освојила је посада 63.падобранмске бригаде а треће посада Моравски брзаци-екипа1. Запажен наступ имале су и посаде Електродистрибуције Ниш, Удружења ЕКОфишинг, Јужне Мораве Спортског друштва ЈКП Медијане.

  Одато је признање и најмлађем учеснику Регате, ученику Михајлу Николићу. На завршној свечаности у селу Лалинац. председник општине Палилула Братислав Вучковић похвалио све учеснике и организаторе Регате и захвалио организацијама и установама на подршци: Савету грађана села Лалинац, Сафдари клубу Ниш, Удружењу „ЕКО фишинг“, Удружењу угоститељских и туристичких посленика Ниша, Дому здравља Ниш, представницима медија, које су допринеле успешној припреми, реализацији и промоцији ове јединствене спортско рекреативне манифестације. Посадама регате и екипама у припремању рибље чорбе председник општине Палилула, уручио је захвалнице и пехаре. Свим учесницима ове манифестације захвалио је и син учитеља Видена, Горан Јовановић.

  Градска општина Палилула установила је 2014.године одржавање манифестације Моравска регата -„Учитељ Виден Јовановић“ на Јужној Морави у спомен на храброг учитеља Видена Јовановића. Његова велика жртва и после 23.године се у општини Палилула памти. Утопио 12. јуна 1998. спасавајући свог ученика Младена Пејчића из Власинског језера. који је упао у вртлог језера.(текст-фотографије, Д.Видојковић, ЕКОполис)

  ТВ ЗОНАплус: ОДРЖАНА СЕДМА МОРАВСКА РЕГАТА