Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 26.01.2016

  МЛАДИ О БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА И ОДРЖИВОЈ МОБИЛНОСТИ У ЗАЈЕДНИЦИ

  МЛАДИ О БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА И ОДРЖИВОЈ МОБИЛНОСТИ У ЗАЈЕДНИЦИ

  Електротехничка школа „Мија Станимировић“, која ради на територији Градске општине Палилула Ниш, учествоваће на интернационалном конкурсу “YOUR Ideas YOUR Initiatives”, на тему Road Safey and Mobility.

  Пројекат укључује школе из одабраних земаља широм света које су посвећене остваривању промене у својој заједници у односу на безбедност саобраћаја на путевима и одрживој мобилности. Ове године, позив је упућен и ЕТШ „Мија Станимировић”. Пројектни тим школе, изјавила је професор Оливера Раденковић, понудио је идеју да у оквиру пројекта сагледа одређене проблеме безбедности у саобраћају у нашој средини (проблем неприлагођене брзине, коришћење мобилног телефона учесника у саобраћају, ризично понашањеа…), да организује округли сто за ученике, израду кратких едукативних филмова.

  По речима Бобана Џунића, председника општине Палилула који је обишао школу са сарадницима и разговарао са Александром Вељковићем, директором ЕТШ „Мија Станимировић”, општина Палилула ће подржати ову иницијативу младих и биће партнер на пројекту.

  Реализацију овог пројекта, осим Градске општине Палилула подржаће и Полицијска управа Ниш. (Д,В)