Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 30.01.2016

  МАЛИ ПАЛИЛУЛЦИ НА КОПАОНИЧКОМ СНЕГУ

  МАЛИ ПАЛИЛУЛЦИ НА КОПАОНИЧКОМ СНЕГУ

  Једна од најсиромашнијих нишких општина Палилула, покренула акцију да до краја зимске сезоне, сваког викенда води на једнодневни излет на Копаоник, најуспешније ђаке из школа са њене територије, али и сву ону децу која никада нису била на овој планини.

  Иницјатива челника Палилуле предложена је и осмишљена пре месец дана, а овог викенда, већ трећи пут заредом, на „снежне играрије“ у пратњи наставника, ишло је око педесетак малих Палилулаца, ученика ОШ „Бранко Миљковић“.

  -Стварно се радујем јер никада до сада нисам била на снегу ван свог града, а посебно ми је драго што ћу овај мој први овакав излет провести са својим другарима из школе, прича видно узбуђена Ана, ученица 5 разреда, која је на место окупљања, како каже дошла много пе 6 часова, за када је био заказан полазак.

  Иако већина њих не зна да скија, санкање, грудвање и клизање трајало је читав дан до првог сумрака, наравно уз паузе за окрепљење које су њихови наставници зајендо са челницима општине припремили за пут. Осим школског особља у пратњи, о безбедности деце сваког викенда брине и први човек Палилуле, који, како наводе, заједно са њима проводи дан на „Копу“.

  -Сматрам да је јако битно да мотивишемо децу на сваки могући начин, али да омогућимо онима да који немају можда могућност да сами оду, покажемо Копаоник и да буду заједно са другарима, и управо је то и циљ наше акције, тврди Бобан Џунић, председник ГО Палилула, и додаје да без обзира на то што имају најслабије пуњење општинске касе, брига о деци и угроженим категоријама мора да буде на првом месту свима.

  Из општине најављују да ће „викенд за младе Палилулце“ трајати до краја марта, само још, како кажу, да их време послужи. Никола Марковић