Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 07.03.2017

  МАЛИ ФУДБАЛЕРИ СА ДЕЛИЈСКОГ ВИСА ИДУ НА БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО

  МАЛИ ФУДБАЛЕРИ СА ДЕЛИЈСКОГ ВИСА ИДУ НА БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО

  Пионири Фудбалског клуба “Делијски Вис”, генерација играча 2002, постигли су почетком марта месеца, велики успех. Освојили су прво место у својој категорији, на финалном турниру за првака Србије у сезони 2016/2017, који је одржан у Гроцкој. Друго место припало је фудбалској екипи “Аца Мента” из Сврљига, док је треће место освојила екипа “Дриблинг-а” из Суботице.

  Председник Фудбалског клуба “Делијски Вис”, Александар Златковић, истако је велико задовољство због успеха своје екипе, као и због ласкавих титула које су понели млади играчи клуба Вукашин Пешић, проглашен најбољим голманом турнира и Виктор Корићанац, проглашен најбољим играчем у категорији дечака 2002. годишта. Мале талентоване фудбалере клуба “Делијски Вис”, ускоро очекује да, као представници Србије, учествују на фудбалском првенству Балкана.

  ФК «Делијски Вис», захваљући ентузијазму нове управе, поново је на теренима Делијског Виса окупио децу и младе. Градска општина Палилула веома цени ову активност и резултате малих фудбалера – каже Александар Ждрале, председник општине. Осим што подржавамо рад спортских клубова, уз помоћ Града улажемо и у спортско-рекреативне активности становника како на градском подручију тако и на селу, како би становници ових насеља, посебно млади, имали простор за окупљање и рекреирање, квалитетно провођење слободног времена.

  Турнир у фудбалу за првака Србије у сезони 2016/2017 – генерације од 2000-2003 годишта, организовао је Фудбалска асоцијација Србије и Грочански фудбалски клуб. (Д.В, ЕКОполис)