Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 04.08.2022

  КОМПЛЕТНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ИГМАНСКЕ УЛИЦЕ У ОПШТИНИ ПАЛИЛУЛА

  КОМПЛЕТНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ИГМАНСКЕ УЛИЦЕ У ОПШТИНИ ПАЛИЛУЛА

  Почели су радови на реконструкцији Игманске улице у Градској општини Палилула, а радове су обишли градоначелница Ниша Драгана Сотировски и председник општине Братислав Вучковић. Ради се 700 метара асфалта, 500 метара Игманске улице и још 200 метара у продужетку, а рок за окончање радова је два месеца. Након реконструкције водовода и канализације, стекли су се услови за комплетно реконструисање улице. Градоначелница је подсетила да су на ову улицу указивали и грађани на пријемима, као и на решавање проблема водоснабдевња, актуелног у летњим месецима. “Игманска улица је једна од оних на које су нам указвали грађани кроз пријеме, и ове године смо је ставили у приоритет, подигли коцку, завршили реконструкцију водоводне мреже и сада је ово једно од већих градилишта на територији ГО Палилула. На територији општине, осим реконструкције путне инфраструктуре, радимо и водоснабдевање. Сређивање тог јако великог проблема после 30 и више година. Верујем да ће лепо време да послужи и да ћемо да завршимо ову улицу док траје ова грађевинска сезона. Урадићемо још 200 додатних метара где је дотрајао асфалт и да завршимо Игманску после много деценија.”

  Председник ГО Палилула Братислав Вучковић истакао је да се на реконструкцију Игманске улице чекало преко 40 година. “Као што смо обећали грађанима, ова улица ће бити санирана после много година. Додуше, не може да иде оном брзином којом ми желимо, због неких техничких проблема. Било је измештања водоводне и канализационе мреже, тако да је комплетно реконструисана улица. Мислим да се преко 40 година чекало на овај тренутак.”

  Појединости радова је објаснио Зоран Прокић из Дирекције за изградњу града. “Данас почињемо реконструкцију у дужини око 500м. Радови ће се изводити свакодневно овде. Рок је 60 календарских дана. Ако нам време буде на руку, може и раније да се заврши с обзиром на оперативу коју смо активирали данас на градилишту. Што се тиче саобраћајнице, биће затворена. Ова улица је од великог значаја за наше суграђане. После реконструкције водовода и канализације, крећемо са асфалтирањем улице по целој дужини. У продужетку Игманске улице данас је градоначелница дала налог да се део који је оштећен реконструише.” Он је навео и која градилишта су тренутно актуелна у граду.

  Почела је реконструкција Игманске улице