Gradska opstina Palilula

 • ОБЈАВЉЕНО 18.07.2016

  КОМПЛЕТИРАНО РУКОВОДСТВО ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА

  Адриана Анастасовг, председница је општинског парламента а Александар Ждрале председник Градске општине Палилула Ниш

  Александар Ждрале из Српске напредне странке нови је председник Градске општине Палилула у Нишу а Адриана Анастасов (СНС) изабрана је за председницу Скупштине општине Палилула, одлучили су одборници ове нишке градске општине на другој седници скупштине која је одржана 18.јула у сали Нишког културног центра.

  Александар Ждрале је на првој конститутивној седници Скупштине изабран за председника општинског парламента али је на овом заседању вратио функцију и већином гласова постављен је на место председника општинe Палилула. За заменика председника општине изабран је Никола Божић. Чланови општинског већа у новом мандату биће и Бојана Јовић, Ивица Стојановић, Лазар Динић, Милош Стојиљковић, Златко Шемић.

  „Приоритети у даљем раду је наставак решавања комуналне инфраструктуре и решавање социјалних проблема становника општине Палилула. То је важно јер, не треба заборавити да Палилула спада у сиромашније општине у Србији, истакао је нови председник општине Палилуле Александар Ждрале. Он се захвалио СНС, председнику Вучићу и Бобану Џунићу што су му указали поверење и предложили га на ову функцију. Наставићемо још активније да радимо на новим пројектима, нагласио је нови председник општине Палилула.

  Адриана Анастасов из СНС-а, која је у прошлом мандату била посланица у Скупштини Србије, дуго помињана и као кандидат за председника општине, изабрана је на место председнице Скупштине општине Палилула. „Договор је био да неко ко је већ у систему функционисања општине Палилула буде на челу општине. Ја ћу бити први сарадник изабраном руководству, председнику општине и члановима Већа. Мислим да ћемо сарађивати одлично, јер је у претходном периоду успостављен тимски рад. Није битно ко је на челу општине, битно да сви заједно радимо у интересу грађана, рекла је Адриана Анастасов. За заменика председника Скупштине изабран је Милан Андрејић.

  Бобан Џунић, досадашњи председник општине Палилула, који је изабран за одборника градског парламента у Нишу, пожелео је успешан рад одборницима новог сазива и изабраном руководству општине Палилула.

  Изборна листа кандидата за одборнике Скупштине Градске општине Палилула Ниш „Александар Вучић-Србија побеђује“, на протеклим изборима освојила је апсолутну већину, са 56 одсто освојених мандата, односно 14 одборничких места у Скупштини ГО Палилула Ниш, која има 25 одборника. Потписивањем споразума са СРС-ом и одборничком групом „Моја Палилула“ ова кооалиција сада има 19 одборничких места (Д.Видојковић, текст фотографије)