Gradska opstina Palilula

  • ОБЈАВЉЕНО 13.01.2020

    КЛУБ „ДЕЛФИН“ ПОДЕЛИО НОВОГОДИШЊЕ ПАКЕТИЋЕ

    У сусрет обележавању Нове године по Јулијанском календару, у сали на базенима Спортског центра „Чаир“, Пливачки клуб за особе са инвалидитетом „Делфин“ организовао је пригодну свечаност и поделу новогодишњих пакетића, које је донирао Факултет спорта и физичког васпитања у Нишу.

    Присутне је у својству домаћина поздравио тренер клуба Миљан Перовић, који је истакао да „управо ова подршка институција и пријатеља, уз огроман труд особа са инвалидитетом и њихових породица, доводи до сјајних резултата. У присуству чланове Клуба, донатора, члана општинског Већа Градске општине Палилула Лазара Динића, локалних медија, подељени су Новогодишњи пакетићи. По речима Јасмина Бараћ-Перовић, Пливачки клуб „Делфин“ основан је 2009.године на иницијативу чланова Удружења студената са хендикепом.

    И овим окупљањем чланова клуба са физичким инвалидитетом и деце са менталним хендикепом упућена је јасна порука јавности да су празничне радости, брига и подршка друштва веома потребни и овој популацији становништва. Општина Палилула је то препознала и редовно подржава рад и пројекте удружења која окупљају особе са инвалидитетом.(Д.В)